Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1622 skatījumi

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Juris Ingaunis

+753

 
Latvijā šaujamieročus drīkst iegādāties vecumā no 21 gada. Vecuma ierobežojums saistīts ar ieroča veidu, ieroci arī var dabūt no 18 gadu vecuma (likumā ir atsevišķas atkāpes). Jārēķinās ar to, ka esi fiziski un psihiski vesels, ka arī nav bijušas kriminālās sodāmības vai ar neizbeigušos termiņu administratīvas sodāmības (par sīko huligānismu, alkohola lietošanu u.tml.).
1. Jāiziet kursi kvalifikācijas pārbadījumam par ieroču un munīcijas aprites kārtību, un prasmi rīkoties ar ieroci (50 - 70 Ls)
2. Jāliek valsts eksāmens. Dokumenti, kas nepieciešami valsts kvalifikācijas eksāmena kārtošanai:
• Apliecība par pirmās palīdzības sniegšanu (~10 Ls);
• Valsts nodevas samaksu apliecinošs dokuments (6 Ls);
• Medicīniskā izziņa (padziļināta narkologa / psihiatra apskate) (15 - 20 Ls);
Visu sīkāk var uzzināt izlasot ieroču aprites likumu http://www.likumi.lv/doc.php?id=6363 un ministru kabineta noteikumus Nr. 488 http://www.likumi.lv/doc.php?id=78649

pirms 13 gadiem  

Juris Ingaunis, pirms 13 gadiem :

Par cenām es kaut ko varbūt sajaucu, bet sīkāk var uzzināt šeit: http://www.likumi.lv/doc.php?id=78649

Ir nianses, ieroča iegādāšanās atļauja, glabāšanas atļauja, nēsāšanas atļauja, par visām atļaujām ir valsts nodeva. Mājās Tev būs jābūt speciālam skapītim (seifam), kur jātur ierocis. Šat tad var atnāk un pārbaudīt vai Tev ir tāds skapītis, ja nebūs, atņems visas atļaujas.

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

a kaa man buut, ja es piem. esmu sodiits 7 gadus atpakal peedeejo reizi un peedeejais administratiivais sods man bija 7 gadus atpakal ?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Es sen atpakaļ nokārtoju gludstobra bisei,kā pašaizsardzības nolūkiem,man bija 18 gadi.Mājā obligāti būs nepieciešams seifs,kas maksā ap 200 ls.,tolaik(1998.gadā es samaksāju nepilni 30 ls.),protams tagad cenas mainījušās,bet jāizvērtē arī tuvākā mācīšanās iestāde,lai degvielai daudz neaiziet kā arī kādu ieroci vēlēsies un kam.Medicīniskā izziņa arī būs jānokārto,bet tas mazākais.Līdzi nēsāšanai būs citi nosacījumi.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.