Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 748 skatījumi

Strāvas stabilizātors pie 12.5 V

Hobiji » Cits

Ir nepieciešams strāvas stabilizators no 12.5 - 13.5 V ar ļoti minimālam svārstībām vai vispar bez. Par cik trafs nedod visu laiku vienādu strāvas stiprumu.
Šis viss ir vajadzigs priekš trases automodelisma par cik barošana tiek nodrošināta visiem modeļiem no viena barokļa un braukšanas laikā kāds modelis ir uz pilnu jaudu un cits sabremze likuma. Lidz ar to veidojas strāvas svārstības.


Lai labāk saprastu pa ko iet runa sīkāk var apskatīties linku


Paldies.

Ceru uz Jūsu palīdzību

https://youtu.be/mF-wVeb_cFw

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Ardis Zviedris

+4859

 
Pareizāk - sprieguma stabilizators.
Varbūt labāk sameklēt un nomainīt uz krietni jaudīgāku barošanas bloku, saskaitot visu trasē iespējamo vienlaicīgo mašīnīšu patērēto jaudu un pareizinot ar 10-20. Tad trafā neradīsies vērā ņemamas sprieguma svārstības un tas pat uz pilnu klapi darbosies tuvu tukšgaitai (ar 5-10 % noslodzi)

pirms 8 gadiem  

Ardis Zviedris, pirms 8 gadiem :

No rīta ātrumā piemirsu: aprēķins vienkāršāks - esošā barošanas bloka jaudu pareizināt ar 10-20. Ja bija 300 W, ņemt, piemēram, 3 kW.
Piedāvātais variants ar UPS pilnīgi atkrīt, jo UPS pasargā tikai no iespējamām sprieguma svārstībām tīklā (nodrošina stabilus 220V). Problēma ir zemā sprieguma pusē, kur jānodrošina stabili 12,5V. Tiklīdz zemā sprieguma pusē visu patērētāju strāvas lēcienveidīgi mainīsies, sāks raustīties arī 12,5V spriegums.

Ardis Zviedris, pirms 8 gadiem :

Tas, ka UPS nodrošina 220V, nenozīmē to, ka UPS nodrošina 12,5 V aiz transformatora, tad tur ir vajadzīgs savs UPS vai stabilizators. Parasti ražotājs jebkuras uzpariktes komplektē ar barokļiem, kam jauda ir aptuveni 125% no patērētāja nominālās jaudas. Šajā gadījumā pie daudzo mašīnīšu skaita baroklis tiek dzenāts pa pilnu jaudas diapazonu, līdz ar to spriegums dabū krietni izlēkāties līdz strāvas svārstībām. Labāk ir nodzīt patērējamo jaudu iespējami zemāk, lai svārstības nebūtu tik jūtamas

Juris Maksis, pirms 8 gadiem :

USB dzēš sprieguma svārtības. Pietiekami jaudīgs trafiņš noturēs vajadzīgo pazemināto spriegumu nemainīgu.

Ardis Zviedris, pirms 8 gadiem :

Cienītais, UPS sprieguma svārstības dzēš tikai tās, kas nāk no tīkla 220/380V, nevis tās, kas rodas aiz UPS. Ja gribat paeksperimentēt, pieslēdziet metināmo aparātu iebarotu no UPS ar atbilstošu jaudu. Lieliska imitācija straujām neregulārām strāvas un sprieguma svārstībām, Cik ilgi tas daikts izturēs - stundu, 15 minūtes? Cilvēkam mašīnītes dragā no 0 līdz max jaudai un "situācija mainās ik sekundi" kā LNT Degpunktā. Tas nav stacionārus verķus kā datorus pieslēgt ar nemainīgu slodzi

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Juris Maksis

+5904

 
Vienkāršs variants ir paņemt UPS un tam pieslēgt trafiņu kas no 220V uz vajadzīgo spriegumu.

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.