Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 12

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 6167 skatījumi

Vai ekonomiskās spuldzes tiešām ir ekonomiskas?

Bizness un finanses » Personiskās finanses

Gribētu kaut nedaudz ieekonomēt naudiņu,jo tarifi ir nežēlīgi augsti. Kādas spuldzes vislabāk pirkt - vai svarīga ir cena un ražotājs? Ja nopirkšu vai nebūs jāsēž pustumsā,jo gadījās ka nopirku ekonomisko spuldzi,bet tā bija tik tumša,ka jāliek atpakaļ kvēlspuldze. Cik w vislabāk,lai tiešām ietaupītu?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (12)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Mehs

+4218

 
Kvēlspuldzes
1.Iegāde-lēta
2.Patēriņš pret gaismas atdevi (lietderība)-zema
3.Ilgmūžība-gara
4.G aismas kvalitāte-Spektrs ir pilnvērtīgs, patīkams acij, nodzēš tīkla frekvenci, jūtīgs uz tīkla noslodzes raustīšanos
5.Tehnoloģijas attīstība-izsmelta
6. Brāķu skaits un pakaļdarinājumi-nenozīmīgi
7. Plusi-iedegās momentāli
8. Mīnusi-karst, triecien neizturīgas

Ekonomiskās
1-dārga, 2-vidēji lietderīgs, 3-vidēji īsa, 4-spektrs nepilnīgs, 50Hz gaismas vibrācija, mazjūtīgs un noslodzes svārstībām, 5-nemanāma, 6-daudz, 7-maz karst, 8-jūtīgas pret zibens spērieniem, kaitīgas gāzes, speciāla utilizācija.
Dienas gaismas spuldzes- ir līdzīgas ekonomiskām, bet kvalitatīvākām spuldzēm ir daudz garāks mūžs, liels izgaismojums no viena gaismekļa un izpludina ēnu, 100Hz gaismas frekvence(labāka), kopējā ekonomija ir lielāka.

Led
1-dārga, 2-mazs/ļoti mazs, 3-gara/ļoti gara, 4-gaismas spektrs nepilnīgs, 5-strauja attīstība, 6-daudz nekvalitatīvas preces tirgū, 7-triecienizturīgi, nekarst,

pirms 13 gadiem  

Mehs, pirms 13 gadiem :

Tas ir mans personīgais skatījums. Ja grib ekonomēt, tad vajag skatīties arī uz novietojumu un pielietojumu. No kvēlspuldzēm vajag izvairīties, bet var likt ārā un regulāri nozog vai sasit, vai likt vēsās telpās īslaicīgām vajadzībām. Dienasgaismas spuldzes likt istabā un darba telpās, kur ir nepieciešama patstāvīga gaisma. Diodes likt kā dežūrgaimas, ekonomiskās spuldzes vietā, apkrāmēt priekš vietējā apgaismojuma. Ekonomiskās spuldzes konkurē LED no tirgus ārā, drīz arī cenas nostabilizēsies.

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Ar tām spuldzēm baigi jocīgi vispār... Lētā gala ekonomiskās spuldzes maksā 5x dārgāk par parastajām kvēlspuldzēm. Bet viņām ir briesmīga kvalitāte un bieži vien viņas izdeg ļoti ātri, kā rezultātā, man šķiet, izdevīgāk ir nopirkt vienu kvēlspuldzi un, kaut arī viņa ēd vairāk, ļoti iespējams, ka viņa ies ilgāk par lēto ekonomisko spuldzi.

Savukārt dārgās ekospuldzes ir tik dārgas, ka es nezinu, vai tur sanāk kaut ko ietaupīt... Ja es vaur nopirkt parasto spuldzīti par 0,20 Ls, bet labu ekonomisko par 6,00 Ls, tad es nez, kādai tur ekonomijai ir jābūt... :D

Personīgi man šķiet, ka uz gaismu var ietaupīt tikai kaut kādi veikali vai kaut kas, kur tā ir ieslēgta 24/7. Bet nu es neesmu veicis nekādus aprēķinus vai ko tādu. Es tikai skaļi domāju, tāpēc, iespējams, mana atbilde nav pareiza.

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Ar to visu gribēju pateikt, ka, piem., ja tev mājās ir 10 spuldzes, tad 10 labas ekospuldzes maksās 60 Ls, bet 10 kvēlspuldzes — 2,00 Ls. Starpība ir 58 Ls, a kamēr tev tie 58 Ls atmaksāsies, tu vari arī nomirt paspēt. Tā kā nez, vai tur kāda ekonomija vispār ir... :D

JanKa, pirms 13 gadiem :

Kvēlspuldzēm degšanas laiks skaitās 2000h, ekonomiskajām 10000h, LED - 50000h, to arī vajadzētu ņem vērā aprēķinos. Cits jautājums, ka dažas ekonomiskās spludzes mēdz izdegt daudz ātrāk par kvēlspuldzēm...

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

Vārdu sakot,ekonomija tikai nosaukumā. Sapratu,ka ekonomēt var uzņēmumos,kur ir daudz spuldzes un ilgs darba laiks,bet parastā dzīvoklī neko daudz ietaupīt nevar.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 13 gadiem :

Pilnīgi piekrītu.Savulaik saliku tās ekonomiskās,maksāja kādi 4ls spuldzīte,bet jēgas nebija nekādas.Visa izdega ātrāk kā parastās.Un ja jāpērk pa 10 un vairāk ls,tad nez vai tur sanāks kāda ekonomija.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
nevaru izrēķināt, bet zinu, ka ekonomiskās (dienasgaismas) elektrību tērē ieslēdzoties un uzsilstot, bet pēc tam tiešām ir ekonomiskas. Un kāds laiciņš paiet, kamēr iestājas pilns spožums, tikko ieslēgta spuldze ir patumša.
Tāpēc maz jēgas tās lietot tualetē, kāpņu telpās u.c. vietās, kur tās bieži izslēdz un ieslēdz. Cita lieta - ilgstoši degošām lampām.

Parēķini, cik spuldžu stundas tu ietaupi, izslēdzot elektrisko plītiņu vai gludekli par 1 minūti ātrāk...

pirms 13 gadiem  

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Man no 45 iekštelpās izvietotām spuldzēm 1 tiešām iesilst (uzskatu, ka defektīva). Ārpusē izvietotas 7 apaļās spuldzes, tās gan iesilst un pie mīnusiem pavisam ilgi.

Attiecīgi es pieņemu, ka iesilšana atkarīga no kvalitātēs un, iespējams, arī cenas ;)

Ivars, pirms 13 gadiem :

mērķtiecīgi taupot, liekas, ar kvēlspuldzi pagaidām tomēr var ieekonomēt vairāk, bet "ekonomiskās" : kamēr iesilst tērē vairāk + spuldzes cena + psiholoģiskais efekts: ekonomiska! lai spīd kad vajag un nevajag! (arī lēnā iesilšana spiež to neizslēgt, kad vairs nevajag) + neparedzams kalpošanas laiks = budžetam var izrādīties ne pārāk ekonomiskas.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Iegaadaajoties spuldzes, jaanjem veeraa jauda (W), gaismas pluusma (lm), gaismas intensitaate (cd), kraasu atveides indeks (Ra), kraasas temperatuura (K), gaismas atdeve (lm/W), apgaismojums (lk); cena (Ls); peronas subjektiivais aspekts; varam ieskatiities shajos linkos : http://www.premiumlight.eu/index.php?page=lighting-basics-13 , http://www.latled.lv/lv/LED-katalogs/derigi_zinat/149.html

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

sveiki



Tas ir, lai informētu plašu sabiedrību, ka mēs pašlaik kas veic aizdevumu ar zemu procentu likmi 3%. ja ieinteresēti pieteikties aizdevumam, Sīkākai informācijai sazinieties ar mums tagad pa e pastu: elijahloanfirm@outlook.com mūsu minimālais kredīta piedāvājumu no 1,000.00 jebkurai izvēlei aizdevumu amount.I esmu sertificēts, reģistrē un legit lender.You varat sazināties ar mani šodien ja jūs interesē iegūt šo aizdevumu, sazinieties ar mani vairāk informācijas par aizdevumu apstrādi



E-pasts: elijahloanfirm@outlook.com




MR ELIJAH ROLAND

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Vienīgais, ko varu teikt, uz elektrību tās tiešām ietaupa, bet, no otras puses, tā gaisma, ko tās rada, ir netīkama acīm (sevišķi man netīk eko spuldžu gaisma), izdegot tās paliek vājākas un mazāk sāk apgaismot telpu - izdeg ātri, pēc gada jutīsi, ka nav vairs tik spožas kā gribētos. No tām mēdz sāpēt acis, ja ilgi jāuzturas telpā, tās provocē redzes pasliktināšanos un tās izstaro arī šādu tādu, kaut arī niecīgu, kaitīgo UV starojumu (vismaz tā apgalvo). Es labāk tad pie parastajām spuldzēm palieku.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Kvēlspuldzes ir pēdējais, ko var lietot, jo tās maksā maz, toties elektrību patērē ļoti daudz. Parasti lieto tur, kur citu spuldzi var nozagt.
60W kvēlspuldze kalpošanas laikā 1000 stundās patērē elektrību par 6 latiem.
Divas 3W LED spuldzes, kas gaismas atdeves ziņā ekvivalentas 60W kvēlspuldzei maksā 2x5,90Ls, http://www.lemona.lv/index.php?page=item&i_id=118769 bet elektrību patērē 10 reizes mazāk un elektrības rēķins par pirmajām 1000 stundām būs tikai 0,6Ls, bet atmaksāsies tikai pēc aptuveni 2200 stundām, bet kalpos līdz 50000 stundu.
Ekonomiskās dzīvsudraba spuldzes ir tik dažādas, ka precīzi to ekonomiju pat nevar aprēķināt. Kalpošanas laiks ir neprognozējams, atkarīgs no ieslēgšanas biežuma, jo var ļoti ātri iziet no ierindas, vai arī kā parasti novērojams, ka gāzizlādes caurules gali paliek melni un uz tā rēķina samazinās gaismas atdeve.
Ja tagad ir tikai kvēlspuldzes, vai ekonomiskās, tad tās pakāpeniski ieteicams nomainīt pret LED, jo to cenas pakāpeniski samazināsies

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

adolfs

+6756

 
neraugoties uz "ekonomisko" spuldžu patoloģisko cenu, gaisma viņām ir īpaši atbaidoša;
iespējams, ka kādam tas netraucē, bet vnm ir bijis pretīgs dienasgaismas spuldžu apgaismojums:
- gaismas spektrs, lēnā ieslēgšanās un, nereti, nemanāmā mirgošana ideāli uzbur padomijas laiku nolemtības noskaņu;
un tagad to, reklāmas apdullinātajam patērētajam, grib iesmērēt ar segvārdu "ekonomisks"

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Jā, tā gaisma tik tiešām ir reti pretīga...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
ja ir daudz spuldžu, tad jau labāk likt LED...

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Smic

+7309

 
Var ebay.com paskatīties LED spuldzes - tomēr jāpievērš uzmanība vatiem. Švakākās būs lētākas, bet tai pat laikā tumšas. Savukārt cilvēka acij patīkamāks būs dzeltenīgais tonis. LV led spuldzes ir neadekvāti dārgas vēl pagaidām.

No gaismas krāsu spektra viedokļa man vislabāk patīk celtniecības prožektoru gaisma - ļoti līdzīga saules gaismai. Tikai diemžēl ar 500w spuldzi par ekonomiju nevar būt ne runas.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.