Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Uldis

+933

 
  • 8

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3236 skatījumi

Vai, maksājot ar PayPal, iespējama krāpšana?

Bizness un finanses » Personiskās finanses

Esmu ielicis sludinājumu internetā, kur pārdodu savu agrāko fototehniku. It kā jau portāls orientēts uz Latviju, bet interesējas viens ārzemnieks- viņam it kā esot brālēns Itālijā, kuram šo Padomijas laiku fotoobjektīvu Mir 1B vēlas nosūtīt kā dāvanu. Solas ar priekšapmaksu norēķināties PayPal'ā, pieprasīto 35 LVL vietā maksājot 70-it, un lai nosūtu es uz sava rēķina. Aizdomājos, vai tā nav kāda krapšanas shēma?

Vai iespējams tā, ka viņš to naudu it kā ieskaita, bet pēc tam, kad preci esmu aizsūtījis, šis uztaisa kādu triku, atsauc darījumu un PayPal's ieskaitīto summu atgriež šim atpakaļ?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Zinu, ka dažs labs latvietis dara: Nopērk preci izmantojot paypal, un pēc tam paypalā uzraksta sūdzību, ka preci nav saņēmis, savu naudu atgriež. Un tad pārdevējam jāpierāda, ka viņš ir nosūtījis preci. Man līdzīga problēma bija kā pārdevējam, es nesaprotu angļu valodu, tāpēc savu taisnību pierādīt nevarēju.
Tieši tāpēc Paypal nav izdevīgs pārdevējiem - jebkurš idiots var uzrakstīt sūdzību, un pārdevējam sūdi lieli.

pirms 13 gadiem  

Uldis, pirms 13 gadiem :

Varbūt riskantos gadījumos piedāvāt nevis pirkt bet ziedot PayPal'ā to summu, par kuru interesents gatavs preci iegadāties. Tad jau gan pretenzijas nevarētu izvirzīt..

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Da viņiem visiem tad brālēni Itālijā, tad dēli un meitas Indijā, tad vēl sazin kas...
Muļķības tās ir. Tā pavisam noteikti ir krāpšana.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ieliku sludinājumu autoplius.lv, ka vēlos pārdot auto un man atbildēja no UK, ka ir gatavs ņemt, bet ar viņu sazināties nevarot, jo atrodoties "jūrā" un sakari neesot utt. Prasija man PayPal epastu utt, bet man tas likās aizdomīgi un neko neatbildēju. Pēc nedēļas atnāca vēlviena sms "Hi mate is your car still up for sale..." ķipa pirmo reiz šo sludinājumu redzējis...! Krāpšana, pilnīgi noteikti! Neiekrītat uz epastu - william.jefeen@hotmail.com!!!

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jā, ar paypal ir iespējama krāpšana. Visu sīkumos nezinu, taču kaut vai ievietojot auto uz tirgošanu ss.lv, man regulāra raksta it kā no UK un piedāvā pirkt, maksājot caur Paypal, turklāt vēl pārjautā gala cenu. Kad nosaucu 10x lielāku cenu, šie vienalga ir gatavi pircēji, jo vai nu brālēnam vajag to auto vai dēlam, kuram tūlīt paliks 18. Kad paziņoju, ka nogādāšu auto pats un norēķināsimies uz vietas, tad neviens vairs nav atbildējis :)

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
man šitie regulāri raksta. A doma tāda, ka ja Tu viņam aizsūti uz sava rēķina pie tam PIRMS naudas saņemšanas PAYPALā, tad pēc tam vari iet ieskrieties jo viņš teiks, ka esi to mantu viņam noziedojis un nekādu naudu neesi pretim prasijis... :o)
mans ieteikums - netērē laiku cilvēkam, kas par jebkādu štruntu ir gatavs maksāt vismaz 2x vairāk nekā Tu prasi... :o)))

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Šī ir viena no populārākajām krāpšanas shēmām pēdējā piecgadē. Samazinājuši summas, par cik retais nezina par ko runa iet. Vari viņu pakaitināt kā to izdarīja viens kadrs UK - apkāsa pašu un aizsūtīja lielu paku ar ķieģeļiem ar saņēmēja apmaksu. Ļoti rēcīgi bija lasīt. Diemžēl nevaru atrast adresi.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Usiks

+1334

 
Ja jau naudu iepriekš pārskaita un kontā ir ienākusi protams pārliecinoties savā kontā un tad jau tā teikt pa barabanu, kur viņš viņam kas atrodas :D

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

JanKa

+80131

 
Kad nauda IR tavā kontā tad var sūtīt, BET(!!!) tev noteikti(99.9%) atsūtīs viltus apstiprinājuma no it kā Paypal, ka nauda ir ienākusies un, ja šajā brīdī izsūtīsi preci, tad visi gali ūdenī, paliksi, bez preces plus būsi samaksājis par piegādi no savas kabatas.

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Ko nozīmē viltus paziņojums? Paziņojums no paypal@hotmail.com? Ja nauda ir ienākusi pārdevēja kontā, tad paziņojumu par naudas saņemšanu nosūta paypal sistēma un par naudas ienākšanu var pārliecināties ieejot savā paypal kontā. Ja nauda ir ienākusi, tad atņemt to jums neviens nevar. Sūtiet precei un pārskaitiet naudu uz savu kontu. Ja krāpnieks būs pats pārdevējs, tad pēc pircēja iesnieguma pret pārdevēju vērsīsies paypal un pārdevējam būs jāpierāda, ka pasūtījums ir izsūtīts.

JanKa, pirms 13 gadiem :

Iedot savu epastu nosūtīšu paziņojumu speciāli tev no info@paypal.com :) Protams, jāpārliecinās paypal kontā, bet, ja to neizdara un notic maldus epastiem, ka tā vai savādāk aizrunā ausis, tad var arī tikt apkrāpts.

Māris Usiks, pirms 13 gadiem :

Kādu viltus paziņojumu :D un info@paypal.com nemaz rēķinus nesūta , sūta service@intl.paypal.com un tai vēstulē ir aktīvais teksts , kas aizmet uz kontu , kur var arī pārliecināties par darījumu , kādā veidā tādu iedabūsi ?

JanKa, pirms 13 gadiem :

Ne jau epasta adresē sāls, to var jebkādu noviltot, kaut fbi@fbi.gov.com. Kontu noviltot? Uztaisam Paypal līdzīgu lapu, piemēram, adresē paypal.transfers.com, protams, protams, daļa informācijas var neatbilst patiesībai, bet nedaudz iztēles un viss izskatīsies gandrīz ticami. Vēl jau sarežģītāki varianti ar DNS viltošanu utt., bet ar tādam lietām 100eiro dēļ neviens nekrāmējas. Lielākoties visas sīkās krāpšanas balstās uz sociālo inženieriju nevis tehnoloģiju pārzināšanu.

Māris Usiks, pirms 13 gadiem :

nu jau aizgaja detektivs un CSI

JanKa, pirms 13 gadiem :

Līdz detektīvam tālu, tās ir tikai dažas biežāk izmantotās krāpniecības shēmas uz kurām cilvēki uzķeras. Ja par detektīvu, tad par interneta (ne)drošību veselas grāmatas sarakstītas-paši interneta pamati ir nedroši, jo ir izstrādāti laikā, kad datoru skaits bija saskaitāmas uz vienas rokas pirkstiem un tika pieņemts,ka dators nemelo.Piemēram, epastam drošība ir nekāda-visi var izlasīt un par nosūtītāju var izlikties jebkurš. Vai tu pievērstu uzmanību, ja interneta bankas lapa atvērtos bez SSL?

Uldis, pirms 13 gadiem :

Varbūt riskantos gadījumos piedāvāt nevis pirkt bet ziedot PayPal'ā to summu, par kuru interesents gatavs preci iegadāties. Tad jau gan pretenzijas nevarētu izvirzīt..

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

@Uldis
Un kā tad, lai pircējs pārliecinās, ka Tu viņu negribi apšmaukt? Paprasīsi noziedot naudiņu un pats notīsies - es nepiekristu nekādiem ziedojumiem.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.