Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Valiene

+159

 
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2368 skatījumi

Par alimentiem

Bizness un finanses » Personiskās finanses

Sveiki. Esmu jauna un par tādām lietām neko daudz nezinu. Gaidu bērniņu, bet bērna tēvs mani pameta. Precējušies neesam. Vai varu pieprasīt alimentus no berniņa piedzimšanas dienas? Un ja viņš labprātīgi nemaksās, ja pierasu alimentus caur tiesu, cik tas viss process maksā? Un cik naudiņas vispār iespējams būs dabūt, ja viņam alga aptuveni ir 360 Ls menesi, bet ir kredits uz gadu par kuru jamaksā 60Ls menesi??

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Ieva Brante

+1309

 
Uzreiz pec berna piedzimsanas iesniegt prasibu tiesa un lugt tiesu piedzit uzturlidzeklus. Berna tevam jabut registretam par tadu. Tas nozime, ka pie berna registresanas janorada konkretais berna tevs.
Iesniedzot prasibu tiesa, uzturlidzeklus var piedzit no iesniegsanas dienas vai no sprieduma likumiga speka stasanas dienas.
Par Aivja piemineto pagaidu lemumu runajot - tiesa tadu uzreiz nepienem. No sakuma jabut lugumam par pagaidu lemumu, tacu ari tad tiesa nepienem lemumu par pagaidu uzturlidzekliem tik atri, cik gribetos.

Bezmaksas juridiksas konultacijas gimenes tiesibu jautajumos sniedzu Krizes centra "Skalbes".
Pierakstities var telefoniski, zvanot uz Skalbes darba dienas.

Ar cienu,
Ieva Brante
juriskonsults
---
Krizu un konsultaciju centrs "Skalbes"
Kungu iela 34, Riga, LV-1050
talr. 67222922, 27722292
www.skalbes.lv

pirms 13 gadiem  

Valiene, pirms 13 gadiem :

Paldies Jums par atbildēm! :)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja tēvs nemaksā labprātīgi, tad pēc bērniņa piedzimšanas griezieties tiesā un tiesnesis uzreiz izdos pagaidu spriedumu ar kuru noteikts alimentu apmēru līdz lietas izskatīšanai tiesā. Ja tēvs nav spējīgs maksāt alimentus, tad tos maksā valsts no uzturlīdzekļu garantiju fonda, vēlāk šī summa tiek piedzīta no bērna tēva.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

sveki.var but kads var ieteikt,ka labak darit.tiesa tevam piesprieda labpratigi maksat delam 80 euro,lidz 4 datuma katra menesa.tagad vins pasaka,ka maksas ap 15 datumu,jo redziet vinam itka cits darbspienak 15 datums,rakstu kad bus nauda bernam,bet vins atbild lai sezu rama un gaidu,kad bus nauda,tad bus.godigi kapec man jagaida un jaludzas naudu,kad bus.vai man jagriezas pie izpildtiesnesa,.va vins var ta darit un maksat velak kad grib,vai lidz noteiktam datumam?

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Mani vienk. šokē - visu tik piedzen no tēva. Nez kur lai tie tēvi te Latvijā nopelna visu to naudiņu ko grib lai piedzen tikai no tēviem, nav jav ko brinīties kad daudzi negrib vairāk maksāt. Vai kāda vispār ir aprēķinājusi tās summas ko tiesas piedzen no tēviem???? Un iesakiet varbūt tad darba vietiņu kur tādu naudu var noplnīt.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Šeit ir paraugs paternitātes noteikšanai tiesas ceļā.
http://www.atlants.lv/paraugs/prasibas-pieteikums-par-paternitates-noteiksanu/178763/

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.