Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1458 skatījumi

Vai drīkst maksāt mazāku algu nekā minimālā?

Bizness un finanses » Personiskās finanses

Strādāju 180h/mēnesī. Bet katram darbam ir noteikta gabala samaksa, vienalga cik ilgi es to daru. Tātad mans jautājums ir, ja tos gabaldarbus sasummējot nesanak minimālā alga, bet esmu strādājis pat vairāk nekā pilnu slodzi, vai darba devējs likumīgi drīkst maksāt mazāk nekā minimālā alga?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jā, drīkst, jo kā jau jūs pats minējāt atalgojums jums ir noteikts nevis par darba stundām, bet gan pēc padarītā darba, katrai operācijai nosakot samaksu. Darba devējs acīmredzot ir aprēķinājis, cik laika ir nepieciešams, katras operācijas pabeigšanai, un noteicis samaksu, izejot no preces vai pakalpojuma tālāk pārdošanas cenas, ja jūs nevarat iekļauties darba devēja noteiktajā laikā, un pēc vairākiem nostrādātiem mēnešiem vienas operācijas veikšana joprojām prasa ilgāku laiku nekā pārējiem un darba devēja noteiktais, tad šis darbs jums vienkārši nav piemērots. Tas, cik ātri mēs katrs strādājam ir atkarīgs arī no mūsu temperamenta, ir lēnāki, ir ātrāki cilvēki, no tā, lai varētu aprēķināt katra darba devēja peļņu un plānot savu biznesu, ir jāzina savas izmaksas.

pirms 11 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Skaisti ideālā pasaulē, bet zinot darba devēju vēlmi un izdomu izmaksu optimizācijā, nebrīnīšos, ka gabaldarbs, tēlaini izskatoties, ir "noskriet 100m 5sekundēs (pasaules rekords 9,58)".

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Tik vienkārši jau nav, operāciju laiki un izmaksas ir jāsaskaņo ar Valsts Ieņēmumu dienestu, kas nav priecīgs par to, taču zinu, ka daudzi to dara, piemēram, šūšanas fabrikas, kas šuj uz pasūtījuma un pārdot savus izstrādājumus uz ārzemēm, viņiem ir noslēgts līgums ar pasūtītāju un par katru operāciju ir noteikts, tād izpildes laiks un samaksa, līdz ar to šāds apmaksas veids ir pamatots, pretējā gadījumā, visi stieptu gumiju un uzņēmums ciestu zaudējumus, protams, tehnologs pirms tam pārbauda

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

vai tik ātri operāciju ir iespējams veikt vai nav, lielākā daļa šuvēju iekļaujas šajos laikos, bet protams ir lēnāku cilvēki, kam ir vajadzīgs daudz ilgāks laiks, tāpat arī ir darbinieces, kam patīk no rītiem pagulēt, līdz ar to, par sēdēšanu mājās, neviens nemaksā.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Rodās jautājums, vai drīkst izsniegt kredītus, ja ir minimālā alga. Te tiek deklamēts, ka drīkst - http://bezprocentukrediti.lv/blogs/ar-minimalo-algu

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

krokijs

+18181

 
Vienmēr uz šādiem jautājumiem tev un visiem atbildēs paša parakstītais līgums.

pirms 11 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Darba līgums nevar būt pretrunā ar Darba likumu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.