Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 862 skatījumi

Vai smalkās strēmelēs sasmalcinātas euro banknotes var bankā samainīt pret derīgām?

Bizness un finanses » Personiskās finanses

Man ir sasmalcinātas 10 un 20 € banknotes tur ir visas daļas , bet ir sajaukušās kopā , ko man darīt?

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Nesam uz Latvijas Banku, visticamāk tas nenotiks uzreiz, jo nauda ir stipri bojāta, bet cerība ir, sīkāk: https://www.bank.lv/banknotes-un-monetas/bojatas-naudas-zimes

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Nē, nevarat, lai bojātu banknoti apmainītu pret nebojātu, jums ir jābūt vismaz 60% no banknotes nesasmalcinātā veidā. Pretējā gadījumā visi izlaistu banknotes caur papīra smalcinātāju un nestu atsevišķi uz banku un 10 eiro vietā mājās atgrieztos ar 500 eiro.

pirms 9 gadiem  

JanKa, pirms 9 gadiem :

Aivis kā parasti pa sapņu zemi dzīvo, bet reālās pasaules bankas vēlas saņemt vairāk kā pusi no banknotes, lai nevarētu ar to norēķināties divreiz. Stāvoklim vai daļu skaitam nav nekādas nozīmes, līdz brīdim, ja ir iespējams atpazīt bankonti,

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Ar bojātām naudas zīmēm norēķināties nevar, tās atteikties pieņemt var arī komercbankas, un maina tikai Latvijas banka. Palasiet MK noteikumus, kas ir pieņemti saskaņā ar likumu par Latvijas Banku pirms rakstiet muļķīgus komentārus. Pasaulē šī prakse ir tāda, ka, lai banknoti varētu apmainīt ir jāspēj atpazīt 60% no banknotes, Latvija ir nolaidusi latiņu zemāk un tie ir 51% no banknotes, savukārt, lai apmainītu bojātas monētas uz tām ir jābūt redzamai nominālvērtībai.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.