Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Juris Rapsis

+100

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1633 skatījumi

Jautājums par dzīvokli!

Bizness un finanses » Īre & Nekustamie īpašumi

Tātad gribēju uzzināt ko darīt? Lieta tāda ka manai mammai bija dzīvoklis, aizejot dzīvot uz laukiem viņa dzīvokli atstāja vecākajam brālim, atšķirībā no šodienas viņš no mums trijiem vienīgais bija pilngadīgs, bet es un mana māsa palikām tur pierakstīti. Jau pagājis diezgan pa ilgs laiciņš un es ar māsu tur nedzīvojam un viņš vienu dienu pazvanija pateica ka itkā viņam pa mums jāmaksā par atkritumiem bargā nauda vienkārši tāpat un, lai mēs abi izrakstamies, bet doma viņam ir dabūt mūs abus ārā un es domāju ka nebūtu godīgi ka viņš pievāc dzīvokli un mēs ar māsu paliekam bešā jo nu jau mums abiem jau arī tā kā dzīvē jāiet un tad mums kur dzīvot nebūtu. Ieteica mums darīt tā kad prasīt viņam naudu par to, lai mēs izrakstītos vai arī godīgākais variants, nāk cilvēks novŗtē dzīvokli izdala uz trīs daļām un naudu mums arī atdod tās divas trešdaļas mums jo dzīvot mums tur tāpat viņš itkā neļautu. Vai tas maz ir iespējams? Cik saprotu tad lai vai kā būtu izrakstīt viņš pats mūs nevar.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+22646

 
Es gan vēl savu līdzjūtību neizteikšu jo izdeklarējoties vien no dzīvokļa tas netiek zaudēts!Iesaku uzzināt kādas juridiskas darbības ar dzīvokli veikusi māte,dāvinājusi,noformējusi pārdošanas līgumu,vai vispār neko?Arī dāvinājumu gada laikā var apstrīdēt.Grūti dot padomu ja nav zināms kādā statusā dzīvoklis atrodas.Vairāk INFORMĀCIJAS!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Neizpratni rada formulējums "aizejot dzīvot uz laukiem, mamma dzīvokli atstāja vecākajam brālim". Mēs jau sen nedzīvojam sociālistiskā valstī, kur dzīvokli var vienkārši pazaudēt no tā izrakstoties. Pieraksts kā tāds Latvijā sen vairs neeksistē. Jebkuram dzīvoklim ir īpašnieks. Ja tas piederēja Jūsu mātei, tad, lai atstātu to savam brālim, ir jānoformē dāvinājuma akts un dzīvokli jāreģistrē zemesgrāmatā uz brāļa vārda vai arī dzīvoklis mātes brālim ir jaiegādājas no īpašniekam. Nevienā likumā nav teikts, ka dzīvokļa īpašniekam obligāti jādzīvo savā īpašumā un aizejot dzīvot uz laukiem dzīvoklis tāpat paliek mātes īpašumā.

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Attiecībā par komunālajiem maksājumiem gan ir taisnība, jo visi apsaimniekošanas izdevumi tiek aprēķināti pēc dzīvoklī deklarētu personu skaita, respektīvi, jo vairāk deklarētu personu, jo vairāk ir jāmaksā.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
"Vai tas maz ir iespējams?"
Tas jau tikai no jums atkarīgs

"Cik saprotu tad lai vai kā būtu izrakstīt viņš pats mūs nevar."
Var gan, ja jūs tur nedzīvojat.

Izsaku līdzdžjūtību - gan jautātājam, gan viņa nelaimīgakai ģimenei, ja to tā vēl var saukt.

pirms 13 gadiem  

Juris Rapsis, pirms 13 gadiem :

Ja arī mēs tur ietu dzīvot viņš tam nepiekristu, šad tad tur esam, bet ne katru dienu! Td cik saprotu ieteikt nav ko!

Raivis Zemskis, pirms 13 gadiem :

Ieteikt varētu, bet Jūs jau neapskaidrojāt, kas domāts aiz vārda "atstāja"!
Var jau būt ka dzīvoklis ir pilnīgi pārrakstīts uz vecāko, var būt ka tikai atstāts mantojumā, piem. pāries vecākā brāļa īpašumā pēc mātes nāves...
vai kas tur ir...

ko gan mēs varam ieteikt Jums, ja situācija ir neisprotama!!!

Vispārībā būtu jāgriežas pie juristiem, lai tie izvērtē situāciju, un arī pateiks, ko reāli Jūs varat iegūt!

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

adolfs

+6756

 
tas viss ir jāveic namu pārvaldē, bet vēstules autors, dzīvo mākoņos, jo tiešam nesaprot cik neizdevīgi (kādas summas) ir jāmaksā par blakus personām

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.