Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1298 skatījumi

Vai "Latvijas Gāze" var piedzīt parādu, ja nav bijis noslēgts līgums?

Bizness un finanses » Īre & Nekustamie īpašumi

Pirms pieciem gadiem gadu īrēju istabu kādā lielā drūmā komunālajā dzīvoklī no namsaimnieka. Tagad "Latvijas Gāze" ir mani sameklējusi, un pieprasa samaksāt parādu (Ls305.- !) pamatojoties uz namsaimnieka izsniegtu izziņu ka esmu tur dzīvojis un Civillikuma 1779. pantu par zaudējumu atlīdzināšanu kuri radušies ar darbību vai bezdarbību. Lieki piebilst, ka tajā drausmīgajā virtuvē vispār negāju, viņu gāzi nelietoju, un slēdzis līgumu ar "Latvijas Gāzi" neesmu. No šī dzīvokļa kaimiņiem uzzināju, ka tantiņa kura kādreiz ir bijusi gāzes abonente pirms kāda laiciņa ir mirusi.
Vai šāda "Latvijas Gāzes" prasība vispār ir pamatota, jeb tā ir muļķu ķeršana?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Romualds Vamvūrī

+13934

 
Īstenībā tas namsaimnieks ir "rediska". L.G. līgums ir ar viņu, bet viņš ir ieberzies un tagad mēģina sagrābstīt iekavēto parādu no tādiem kā Jūs.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tā ir ierasta Latvijas Gāzes prakse, līgums jums nav nepieciešams, pietiek, ja Jums ir līgums ar nama apsaimniekotāju, kurā jūs apņematies segt visus komunālos maksājumus, ieskaitot par gāzi, un šāds līgums ar Latvijas Gāzi ir noslēgts kolektīvi ar apsaimniekotāju. Jums ir tiesības pieprasīt no apsaimniekotāja apmaksas pamatotības apliecinājumu, ja tāds jums tiks iesniegts, ka samaksa tiek pieprasīta par laika periodu, kad jūs šajā dzīvoklī dzīvojāt, tad nāksies maksāt. Ja summai nepiekrītat, vērsieties tiesā!

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.