Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Una :)

0

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1149 skatījumi

Sveiki! Kā ir ar dzīvokļa īres līgumiem. Piemēram, ja es eju īrēt dzīvokli?

Bizness un finanses » Īre & Nekustamie īpašumi

Sveiki! Kā ir ar dzīvokļa īres līgumiem. Piemēram, ja es eju īrēt dzīvokli. Kam jābūt atrunātam īres līgumā, man interesē konkrēti kā pasargāt savas privātās mantas un to atrunāt īres līgumā, kā izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem, piemēram, saimnieks izdomā gulēt pa nakti uz grīdas, piemēram, koridorā? Kaut kā tā. Varbūt kāds var pateikt, kur meklēt standarta īres līgumu? Ko vēl vajadzētu iekļaut īres līguma punktos? Paldies jau iepriekš.

Pirms 12 gadiem

Vai tā ir, ka var neiet apstiprināt īres līgumu pie notāra, bet tikai parakstīt, tam arī būs juridisks spēks?

Una :), pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ja tu īrē dzīvokli, tad tev par līgumu nav jādomā. Parasti to sastāda tas, kas izīrē. Un tad, ja tev nepatīk kaut kādi punkti, tu vari mēģināt ar viņu vienoties par kaut kādiem grozījumiem.

Mantas pasargāt ar īres līgumu nevajag. Tās jau sargā likums. Ja tev tās mantas nozags, tu tāpat vari iet uz policiju un teikt, ka tevi apzgaga. Tāpēc jau īres līgumā nav jābūt tādam punktam.

Bet diez vai saimnieks piekritīs iekļaut punktu, ka viņš nedrīkst gulēt uz grīdas. Tas ir viņa dzīvoklis un neviens saimnieks neparakstīsies ne uz ko tādu, kas ierobežo viņa paša tiesības uz īpašumu.

Galvenais ir uzmanīgi izlasīt. It sevišķi tās daļas, kur ir kaut kas minēts par drošības naudām, soda naudām un citām naudām.

Pie notāra nekas nav jāapstiprina. Jebkuram līgumam, lai arī kāds tas būtu (kaut vai ar spalvu uzrakstīts uz papirusa), ir juridisks spēks. Savas tiesības un pienākumus katra puse apliecina ar parakstu.

Pie notāra var aiziet, ja gribi, lai viņš tavu parakstu apliecina.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
īres līgumam tāpat kā ikvienam citam līgumam nav noteikti nekādi standarti vai obligātās prasības. tā ir brīva 2 cilvēku vienošanās, kurā ja gribat varat rakstīt kautvai ka īres naudu maksāsi rōzā plīša zaķīšos un ka saimnieks reizi nedēļā Tev nāks no rītiem cept pankūkas.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.