Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

BlackMonah

+500

 
Līgumu negrib slēgt, jo negrib maksāt nodokļus par ienākumiem. Bez īres līguma un pieņemšanas-nodošanas akta neiesaku īrēt. Kā jau bija minēts, bez līguma Tevi var izmest uz ielas bez brīdinājuma, kā arī vēl var sanākt, ka policijai būs jāpierāda, ka dzīvoklī esošās mantas ir Tavas nevis īpašnieka. Ļoti iesaku arī sastādīt pieņemšanas un nodošanas aktu, kurā minēt visas saimnieka atstātās mēbeles un mantas, kā arī iesaku visu safotografēt pirms ievācies un ar datumu uz foto, jo ja sāksies kašķi par to ka itkā esi nolaidusi dzīvokli, tad būs labas foto ar ko nolikt īpašnieku pie vietas. Un manas domas ir tādas, ka labāk īrēt dzīvokli nekā istabu, jo ar istabu ir vēl trakāk, nezini kāds ir kaimiņš otrā istabā un nezini ko tas var izdomāt kamēr neesi mājās. Kā saka sargi sevi un dievs Tevi sargās. Lai veicas.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ieva D

+7100

 
dīvaini. vienmēr esmu slēgusi līgumu gan kā īrnieks, gan kad pati izīrēju. citādi pēc tam vienas vienīgas nepatikšanas. a īres līgumā vari gan glīši termiņus, apmaksas veidu/apmēru noteikt, to, vai var būt mājdzīvnieki, vai drīkst ievilkt savu internetu, izmitināt vēl kādu etc.

pirms 11 gadiem  

Ināra Laizāne, pirms 11 gadiem :

Pamatdoma-līgums sakārto attiecības.Bet kāpēc varētu īpašnieks nevēlēties līgumu? Īpašniekam jāmaksā ienākuma nodokļi(cik daudz, kādai institūcijai,vai 1.x gadā vai kā), vai vēl kas apgrūtinošs?

Ieva D, pirms 11 gadiem :

1) jā, IIN jāmaksā, bet likme tur ir samazināta.
2) ja nav līguma, vienmēr iespēja īrnieku izmest jau nākamajā dienā, ja, piem, rodņa atbraukusi ciemoties un šiem vajag kur palikt :)
3) līgumu negrib arī tie, kuriem šis dzīvoklis ir kredītā - bankas līgumos parasti teikts, ka šo kredītā ņemto/ieķīlāto dzīvokli bez bankas ziņas izīrēt nedrīkst.

Ieva D, pirms 11 gadiem :

pagaidām īres līgumi nekur nav jāreģistrē, bet bija te runa, ka tas varētu mainīties.
nodoklis te laikam būtu 10% apmērā. smuki aprakstīts (un šķiet, ka viss vēl spēkā) te:
http://kristapsa.wordpress.com/2012/12/03/ienakuma-nodoklis-no-dzivokla-iziresanas/

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Ugāns

+4325

 
Labāk jau ir slēgt līgumu.Ja vajag gatavu līgumu iesaku šeit http://www.e-jurists.lv/atteikties/6693618

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.