Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1333 skatījumi

Kāda atšķirība starp atzīmi par ceļa servitūtu un reālservitūtu?

Bizness un finanses » Īre & Nekustamie īpašumi

Man vajadzīgs juridiski nokārtot servitūtus pāri 5 īpašumiem (zemes gabaliem, meliorācijas kanāliem), kuriem ir atzīmes par ceļa servitūtu, bet nav reālservitūta. Īsti neizprotu atšķirību un google nepalīdzēja.
Tātad kas ir servitūta atzīme citā īpašumā un ko tā man dod? Cik ilgi iet servitūta ieviešana ar tiesu? (ja atzīme vēl nav viss) Un cik maksā viena servitūta iztiesāšana un ierakstīšana zemesgrāmatā?
Paldies

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Juris Maksis

+5904

 
Risinot zemes īpašuma un lietošanas tiesību jautājumus, ne mazāk svarīga un būtiska lieta ir servitūti. Civillikums precizē, ka servitūts ir apgrūtinājums pašai lietai, šai gadījumā nekustamam īpašumam, bet ne pašam īpašniekam. Civillikums izšķir divas servitūtu grupas, kuras tālāk iedalās: 1) reālservitūti:  Atsevišķi lauku servitūti:  Ceļa servitūts;  Ūdens lietošanas servitūts.  Atsevišķie ēku servitūti:  Atbalsts tiesības;  Iebūves tiesības;  Pārkaru būves tiesības;  Notekas tiesības;  Izejas tiesības;  Augstākas būves tiesības;  Gaismas tiesības;  Skata tiesības. 2) personālservitūti:  Lietojuma tiesība:  Parastās lietojuma tiesības;  Ārkārtējās lietojuma tiesības.  Dzīvokļa tiesība

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.