Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Gundega Ezera

+2960

 
  • 5

    Atbildes

  • -1 balsis
  • 2516 skatījumi

Kāds no Jums nupat nodibinājis SIA ? Mani interesē problēmjautājumi ar kādiem uz šodienu nākas saskarties pie uzņēmuma dibināšanas ?

Bizness un finanses » Mazais bizness

Rakstu diplomdarbu un mani interesē visi iespējamie problēmjautājumi, kas skar SIA dibināšanas procesu. Respektīvi, procesi, formalitātes, kas Jums šķiet sarežgīti vai apgrūtina uzņēmējdarbības uzsākšanu un tos noteikti vajadzētu sakārtot, atvieglot.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Gatis Zagars

+40

 
Ar reģistrāciju- tiešām nekādu problēmu, nodibināju novembra sākumā vienas dienas laikā . Vienīgā iebilde- LR UR mājas lapā tā īsti nav redzama kārtība, kas papildus jādara, ja ir arī mantiskais ieguldījums, ka, mana gadījumā- dators. Ja ieguldījums Statūtkapitālā ir tikai naudiskais, viss ir OK. Lielākas problēmas, diemžēl, parādas VID, kad es gribēju piereģistrēties kā nodokļu maksātājs vispār un kā PVN maksātājs jo īpaši- pasākums aizņem 15 DARBA DIENAS un tā īsti to paātrināt nevar. Kaut gan- man īpaši arī nedeg, varu pagaidīt. Man liekas loģiski, ja, līdzīgi kā LR UR par palielinātu (oficiālu) samaksu šī reģistrācija varētu notikt arī paātrinātā veidā. Bish vairāk arī budžetā ienāktu, bet tas jau ir cits stāsts :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Gatis Zagars

+40

 
Ar reģistrāciju- tiešām nekādu problēmu, nodibināju 9.11 vienas dienas laikā . Vienīgā iebilde- LR UR mājas lapā tā īsti nav redzama kārtība, kas papildus jādara, ja ir arī mantiskais ieguldījums, ka, mana gadījumā- dators. Ja ieguldījums Statūtkapitālā ir tikai naudiskais, viss ir OK. Lielākas problēmas, diemžēl, parādas VID, kad es gribēju piereģistrēties kā nodokļu maksātājs vispār un kā PVN maksātājs jo īpaši- pasākums aizņem 15 DARBA DIENAS un tā īsti to paātrināt nevar. Kaut gan- man īpaši arī nedeg, varu pagaidīt. Man liekas loģiski, ja, līdzīgi kā LR UR par palielinātu (oficiālu) samaksu šī reģistrācija varētu notikt arī paātrinātā veidā. Bish vairāk arī budžetā ienāktu, bet tas jau ir cits stāsts :)

pirms 14 gadiem  

Aldis Ķeiselis, pirms 14 gadiem :

Piekrītu, būtu jauki, ja pa papildus samaksu varētu pātrināt PVN maksātāja reģistrāciju, jo daudziem tas ir būtiski! Tomēr manā gadījumā šīs 15 dienas nespēlēja lielu lomu, tāpēc nebiju iedomājies, ka tā varētu būt problēma, jo izņemot šo 15 dienu termiņu, reģistrācijas proces nesagādā nekādas problēmas. :D

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aldis Ķeiselis

+431

 
Nezinu vai palīdzēs, bet... šopavasar nodibināju SIA(viens dibinātājs).Dokumentus un visas nepieciešamās darbības ar visu dok. iesniegšanu paguvu izdarīt dienas laikā. No rīta piesēdos sagatavoju(iepriekšējā vakarā sameklēju info-kādi papīri nepieciešami-prasīja ~ stundu): "Sabiedrības dibināšanas lēmums"x1,
"Statūti"x3,
"Paziņojums par sabiedrības juridisko adresi"x1,
..tad braucu uz banku atvērt pagaid pamatkapitāla kontu, iemaksāju to, samaksāju par reģistrācijas sludinājumu "Latvijas Vēstnesis" un valts nodevas par sabiedrības reģistrāciju un dokumentu sagatavavošanu, tad ar šīm apstiprinātām kvītīm, bankas apliecinājumu par pamatkapitāla apmaksu un iepriekš sagatavotiem dokumentiem nepieciešamajos eksemplāros devos uz UR aizpildīju 4. veidlapu(Viena dibinātāja SIA reģistrācijas pieteikuma veidlapa), .... un nākamajā dienā devos pēc komersanta reģistrācijas apliecības... Manu prāt nekas īpaši sarežģīts :)

pirms 14 gadiem  

Gundega Ezera, pirms 14 gadiem :

Tātad, tavuprāt, nekādu kreņķu ? Viss tik vienkārši, ātri un ērti ? Nu feini, ka Tev radies un palicis atmiņā šāds iespaids. Ne velti Komerclikums regulāri tiek papildināts - uzlabots. Rakšu dziļāk - ir jau vēl citi NA un saistītie procesi, lietas, ko analizēt. Tur kaut kam ir jābūt :).
Paldies Tev tik un tā :).

Aldis Ķeiselis, pirms 14 gadiem :

Tiešām žēl, ka nespēju palīdzēt, bet par laimi, jaunajiem uzņēmējiem, reģistrācijas jautājums ir diezgan labi sakārtots un šo procesu var paveikt ļoti raiti, pat tiem kuriem ir slinkums sagatavot nepieciešamos dokumentus - juristu biroji ir nākuši pretī un piedāvā (1 dibinātāja SIA) nepieciešamos dokumentus sagatavot sākot ar 10Ls, dokumentus, kur ir iesaistīti vairāki dibinātāji sākot ar 20Ls :)
Veiksmi diplomdarbā :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Mjā.. tev nav pazīstami kādi uzņēmēji? Piemēram draugi vai radi?

pirms 14 gadiem  

Guntars (lol.id.lv), pirms 14 gadiem :

vellos.. gribēju komentēt tavu komentāru. Acis aizlipušas, vairs neredzu kur spiežu. :/

Gundega Ezera, pirms 14 gadiem :

Ir, bet tie savas SIA jau nodibinājuši pirms kāda laika. Mani savukārt interesē process UZ ŠODIENU. Viss plūst, viss mainās, tādēļ man nepieciešama svaiga pieredze :). Diplomdarbs tomēr tiesību zinātņu jomā, tādēļ augstāk minētie portāli nav laika patēriņa vērti. Neatmaksājas kaut ko kopēt un tad pārbaudīt. Pie kam - rakstīšanas un domāšanas stils arī katram cilvēkam atšķirīgs.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

"SIA" dibināšana un ar to saistītās problēmas (tur prasa 4 LS)
http://www.referats.lv/index.php?action=show_referat&itemid=2954

bezmaksas avoti, kas iespējams var palīdzēt. atrasti iekš gudrinieks.lv

Mazo un vidējo uzņēmumu attīstības problēmas un risinājumi
http://www.gudrinieks.lv/referati/diplomdarbs/mazo-un-videjo-uznemumu-attistibas-problemas-un-risinajumi.html

Firmas finansiālā stāvokļa analīze
http://www.gudrinieks.lv/referati/referats/firmas-finansiala-stavokla-analize.html

Uzņēmējdarbības plānošana
http://www.gudrinieks.lv/referati/biznesa-plans/uznemejdarbibas-planosana.html

te ir briesmīgi gara diskusija par SIA dibināšanu, VID, utt..
http://www.bmwpower.lv/forum_topic.php?topic=5410&start=0

Lai veicas!

pirms 14 gadiem  

Gundega Ezera, pirms 14 gadiem :

Paldies Tev milzīgs par atbildi - patiešām. Tomēr es nevēlos rakstīt savu darbu pamatojoties uz informāciju no portāla gudrinieks.lv / atlants.lv / referati.lv.
Ļoti gribētu dzirdēt praktisku pieredzi no kāda cilvēka, kas tiešām nupat izgājis cauri šim procesam.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.