Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2738 skatījumi

vai es kā SIA īpašnieks varu strādāt ar kases aparātu?????

Bizness un finanses » Mazais bizness

Es īsti nezinu, citi saka , ka SIA īpašnieks (valdes) loceklis nedrīkst strādāt ar skaidru naudu, tātad ar kases aparātu nedrīkst, bet ko tad darīt ja piemēram ir viens darbinieks kurš reizēm ipašniekam ir jāaizstāj pie kases aparāta, vai vispār viņš ir vienīgais darbinieks????
Būšu ļoti pateicīgs, ja izskaidrosiet.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Līga Treija

+350

 
Ar kases aparaatu var darboties tas cilveeks, kam ir aplieciiba. Parasti ir taa, ka atbrauc cilveeks, apmaaca un izraksta aplieciibu. Tas nav taa, ka mana firma-straadaaju. Reaali ir taa-ja atnaaks paarbaude un Tev nebuus aplieciibas buus soda naudas. Tas nemaksaa daargi. ja nemaldos ap 5ls, bet to vajag. Ar sho probleemu pati esmu saskaarusies. Ja interesee siikaak, vari man rakstiit uz meilu liga@automove-logistics.lv, pastaastiishu kaada ir realitaate :)

pirms 14 gadiem  

raimonds samuilovs, pirms 14 gadiem :

Viss jau būtu ok ko rakstījāt, paldies par info viss jau bija zināms, bet realitāte ir tāda it kā valdes loceklis sia nedrīkst darboties ar skaidru naudu, t;atad ar kases aparātu (būt vienlaicīgi valdes loceklis un kasieris) tas man nav skaidrs, varbūt to varat izskaidrot

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Liene Bērziņa

+1632

 
Kases operāciju uzskaites noteikumi (M.K. not.Nr.584)
30. Uzņēmuma vadītājs, kas grāmatvedību kārto pats (individuālais komersants, cita fiziskā persona, kura veic saimniecisko darbību, individuālā uzņēmuma īpašnieks, zemnieku vai zvejnieku saimniecības īpašnieks, kapitālsabiedrības vienīgais īpašnieks - vienīgais valdes loceklis), kasiera un atbildīgā grāmatveža pienākumus drīkst veikt pats.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pāvels

+18781

 
Cik man zināms, SIA īpašnieks droši var darboties ar kases aparātu, ja viņam ir attiecīgais sertifikāts.

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Vai tiešām man pašam savā SIA vajag sev sertifikātu??? Tas tak tikai vajadzīgs, lai varētu ticēt, ka cilvēks ar sertifikātu var strādāt ar tādu aparātu un nesalaidīs uzņēmumu grīstē!

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Nea - sertifikātu vajag, lai vēlāk nebūtu otmazkas, ka nezināju, kam tā poga domāta. Un lai valsts varētu saņemt naudiņu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.