Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 4379 skatījumi

Cik izdevīgi pievērsties aizaugušu platību kopšanai??

Bizness un finanses » Mazais bizness

Skatos, ka apkārt ir ļoti daudz aizaugušu platību(pļavas, grāvji) simtiem ha, kur parunājot ar īpašniekiem secināju, ka viņi vairumā gadījumu būtu ar mieru atļaut šis platības izkopt ,ja samaksa netiktu no viņiem prasīta, bet man kā darba darītājam atstājot visu iegūto(krūmus, nelielos kociņus), kurus tad tālāk pārdotu škeldošanai.
It kā informācija par cenām ir kaut cik atrasta, bet gribētos zināt cilvēku viedokli, kas ar to nodarbojas.
1. Cik aptuveni maksā strādniekam par 1 berkuba ieguvi(nozāģēšana, kaudzē sasviešana).
2. Cik bekubus šķledas aptuveni var iegūt vidēji no ha aizaugušu pļavu(saprotu ka tas ir atkarīgs no apauguma intensitātes un resnuma).
3.Par kādu cenu var pārdot šķeldojamo materiālu sasviestu kaudzēs tur pat uz pļavām.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Ja tev no tehnikas nav itin nekā,tad ''0'' vai graši,jo tas tik tiešām tev nebūs bizness.Cita lieta,ja tev pašam ir tehnika gan ar ko sašķeldot,gan aiztransportēt uz pieņemšanas punktu kā arī tev darba spēks neprasa kosmiskās algas.Berkubs uzpircējiem maksā ap 6 ls.

pirms 12 gadiem  

raimonds samuilovs, pirms 12 gadiem :

Jā cena ir ap 6Ls +PVN, ja uz lauka pie ceļa kaudzē nesasķeldoti krumi,zari tad cena lidz 2,50ls

raimonds samuilovs, pirms 12 gadiem :

Lielākā problēma ar darpaspēku, to nedabūt vai pieprasa tādu cenu, ka būs mīnusi:(

Jānis Kalvis, pirms 12 gadiem :

Cena ļoti augsta,jo neviens negrib noņemties ar krūmiem.
Vismaz es varu to izdarīt viens pats,nozāģēt krūmus,tad sašķeldot,bet mīnuss ir transporta izmaksas.Ja es pats vedu,kas ir kopā uz abām pusēm 28 km.,tad atmaksājās,bet ne vienmēr ņem tā vieta,vajagt arī augstu kvalitāti.Ja es ņemu mašīnu,kur var iekraut 90 kubus,tad uz 1 km.0.75 ls.,tātad pa nogādāšanu man no nopelnītā -225 ls.Bet vēl ir pašam jāiekrauj,ja pats šķeldo,tātad peļņa maza par tādu darbu.

raimonds samuilovs, pirms 12 gadiem :

Varbūt zini cik izmaksātu pievedējtraktora pakalpojums apauguma pievešanai līdz ceļam (zari,krūmi) interesētu tieši izmaksas uz vienu berkubu. Transporta izmaksas šķledai, var atrisināt ir firmas, kas pašas brauc pakaļ un 100km rādiusā tās sastādīs max 90ls par vienu kravu(90kubi).

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Domāju, ka tas nav ienesīgs bizness. Ne velti ES maksā dažādus platību maksājumus, lai cilvēki sakopj savu zemi, diemžēl pabraukājot pa lauku reģioniem tā situācija ir diezgan bēdīga, šādu aizaugušu platību ir ļoti daudz, ja to izstrāde būtu tik izdevīga, tad tie noteikti būtu izstrādāti un pārdoti šķeldā.

pirms 12 gadiem  

raimonds samuilovs, pirms 12 gadiem :

Labi pateikts, jārunā ar īpašniekiem, lai piemaksā par sakopšanu kaut ko vēl mazliet klāt (jo arī būs vini vinētāji, varēs prasīt lielākus platību maksājumus:), tagad tikai jānoskaidro cik atsķirīgi ir šie maksājumi.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Pazīstot latviešu mentalitāti, diezin vai tālāk par runāšanu tiksiet, vidējais statistiskais latvietis labāk pats neko nenopelnīs, bet citam noteikti nedos nopelnīt, kur nu vēl ar savu īpašumu. Tā jau gluži nav, ka nevienu cilvēku neinteresētu šādu platību sakopšana, daudziem privāto māju īpašnieki, kam meži nepieder un malka ziemai ir jāiegādājas, būtu priecīgi par brīvu iztīrīt šādas platības, ja varētu ko izmantot malkai, bet šeit jau ir runa par pelnīšanu ar cita cilvēka īpašumu.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ivars

+4247

 
izdevīgums būs atkarīgs no daudziem faktoriem: no reģiona, kur atrodas nocirstie krūmi; no attāluma - cik tālu būs šķeldotājam jābrauc; no apjoma utt. Pagūglē vispirms "šķelda", "šķeldošanas pakalpojumi" un tad palieto telefonu ;-)

pirms 12 gadiem  

raimonds samuilovs, pirms 12 gadiem :

Tas jau tika izdarīts un viss noskaidrots, ir firmas kas maksā kapeikas, bet ir kas maksā normālu samaksu:), tā kā ir izdevīgi pievērsties tam vismaz manā pusē un 100km rādiusā

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

ivarsi

+11583

 
Vispār jau sašķeldot ar rokām ir neiedomājams darbs! Benzīna izmaksas mežonīgas, profesionāla tehnika vajadzīga: liels starta kapitāls.
Ir iespēja izsaukt tehniku (traktors ar speciālu aprīkojumu), kas sazāģē un sakrauj kaudzēs, pēc tam brauc šķeldotāji.
Cik maksā, nezinu: tā rīkojās manas zemes nomnieks :) Viņš pēc tam šīs zemes arī apsaimniekoja (rapsis)

pirms 12 gadiem  

Jānis Kalvis, pirms 12 gadiem :

Diez vai viņam tur vajadzēs profesionālu tehniku,jo pļavās aug tik mazi krūmi un neviens nedos pa brīvu cirst lielākus kokus,piemēram virs 12 cm.diametrā.Bet tāpat tik tiešām tas ir ļoti liels darbs,reāli es ar savu tehniku varētu močīt,tik jāpieliek piekabei augstie borti un šķeldotājam jāuztaisa atsevišķs rāmis ar ratiem uz kura tas nu tiktu pieskrūvēts un sajūgts kopā ar piekabi,lai nav jādara divi darbi un pa taisno var šķeldot un laizt piekabē.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

man ir 5 ha aptuveni 6 metri augsti neizbrienami krūmi. pēc 2. pasaules kara tur nekas nebija darīts,vienu dienu pamēģināju, ja kādu interesē kauties ar dunduriem 5ha platībā 22086718

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.