Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ritvars Ozols

+525

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2814 skatījumi

Kāds labums firmai no lielāka pamatkapitāla ?

Bizness un finanses » Mazais bizness

Kāds labums firmai no lielāka pamatkapitāla, kādas priekšrocības ? Piemēram pamatkapitāls Ls 20.00 vai Ls 10.00 ???

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ego

+79135

 
"Pamatkapitāls nav nekas cits kā statūtos naudas izteiksmē noteikts lielums, ko veido sabiedrības daļu (akciju) nominālvērtību kopsumma. .. No juridiskā viedokļa pamatkapitāls kā daļu vai akciju nominālvērtību kopsumma dod pamatu balsstiesību aprēķināšanai dalībnieku sapulcēs un dividenžu apmēra noteikšanai, jo pamatprincips ir tāds, ka balsstiesības un tiesības uz dividendi tiek aprēķinātas proporcionāli īpašumā esošajam daļu (akciju) skaitam.

Ekonomiski pamatkapitālam nav tik liela nozīme, jo pamatkapitāls pats par sevi nav manta un ir tikai statūtos noteikts abstrakts skaitlisks lielums. Ekonomiskā nozīme ir mantai (naudai un lietām), ar kuru šis statūtos noteiktais skaitlis tiek apmaksāts. Bieži vien pamatkapitālu ekonomiski uztver kā garantiju sabiedrības spējai pildīt saistības, taču jāteic – tikai līdz zināmai robežai."

pirms 11 gadiem  

Ego , pirms 11 gadiem :

Tavā gadījumā - praktiski nekāda

Ritvars Ozols, pirms 11 gadiem :

Mazkapitāla Sia 1Ls vai 50Ls ko man tas maina ? Esmu vienīgais īpašnieks, NEKO !!!

Ego , pirms 11 gadiem :

Arī praktiski neko.

SIA minimālais pamatkapitāls ir 1 LVL, ar nosacījumu, ka dibinātāji / dalībnieki ir ne vairāk, kā piecas fiziskās personas, sabiedrības valdē ir tikai tās dalībnieki un katrs sabiedrības dalībnieks ir tikai vienas mazkapitāla sabiedrības dalībnieks.

Citos gadījumos, ja nav izpildīti minētie kritēriji, SIA minimālais pamatkapitāls ir 2000 LVL Piemēram, ja SIA dibinātājs / dalībnieks ir cita SIA pamatkapitāls nevar būt mazāks, kā 2000 LVL.).

Ego , pirms 11 gadiem :

SIA dalībnieku atbildība ir ierobežota ieguldītā pamatkapitāla apmērā.

Ritvars Ozols, pirms 11 gadiem :

Kā tad es varu palielināt pamatkapitālu ja tas pats par sevi nav manta un ir tikai statūtos noteikts abstrakts skaitlisks lielums ?

Ego , pirms 11 gadiem :

Mantai ir kaut kāda, nosacīta, vērtība, vēl bija intelektuālais īpašums, kuru arī vērtēja.
Grāmatvedis tev vispār nav?

Vispār jau tas pamatkapitāls būs jāpaielina
http://www.lursoft.lv/press/2013/03/06/Lursoft-lidz-sim-pamatkapitals-palielinats-vien-18,36-proc-mazkapitala-sia
Kā zināms, reģistrējot mazkapitāla SIA, jaunajam uzņēmējam jārēķinās, ka ar laiku sava rūpala pamatkapitāls būs jāpalielina, kā to nosaka Komerclikums. Tiesa gan, likuma pantos netiek atrunāts, cik īsā vai ilgā laika posmā

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kredīts uzņēmumiem ir viens no ātrākiem veidiem ka piesaistīt finansējumu https://www.cityfinances.lv/lv/kredits-uznemumiem/

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Finansējuma piesaiste pamatkapitāla ar Cityfinances ātrākais veids ka uzsākt biznesa izrāvienu! http://www.cityfinances.lv/lv/sakums/

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Nepiesiešamība ir tad, ja nopietni pieej biznesam un audzē apgrozījumu. Bankas, nopietni partneri ar tevi rēķināsies, ja pamatkapitāls būs taustāms un atbilstošs apgrozījumam un biznesa interesēm.

pirms 11 gadiem  

Ritvars Ozols, pirms 11 gadiem :

Es tā ari domāju jo lielāks pamatkapitāls jo nopietnāk un uzticamāk izskatās. Bet iesākumā dibinot uzņēmumu, kāda starpība 10Ls vai piemēram 25Ls ???

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.