Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis Jansons

+2473

 
  • 12

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2618 skatījumi

kaa jums liekas??

Bizness un finanses » Mazais bizness

vai Latvijaa ir iespeejams NORMAALI saakt savu biznesu ar pasham savu saakuma kapitaalu bez krediitsaistiibaam??
vai latvijas nodoklju sisteema mani nenoeediis bez saals??
luudzu cilveekus kas zin siikaak, apskaidrot mani pa visaam nodoklju izmaksaam shajaa jautaajumaa, un cik tas man pasham buutu lietderiigi...
varbuut veertiigaag veidot savu uznjeemumu buus aarvalstiiis? un ja jaa, tad kuraa tieshi?
paldies par sapratni veiksmi :)

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (12)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

inita Linde

+305

 
pats galvenais ir biznesā labs grāmatvedis,tāds kurš mācēs to valsts nodokļus apiet ar līkumu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Pasaku Vecis

+16709

 
Arī pie iepriekšējās nodokļu sistēmas nekas labs nebūtu sanācis. Dalīšanās ar politiķiem un ierēdņiem visā - slauc VID, poliči, jebkurš ierēdnis. Bez kukuļa nekur. Visi papīri iestrēgst uz ilgu laiku, kamēr kāds cits ir aizņēmis tava biznesa nišu. Sāc savu biznesu dajebkur - vēlams normālā valstī - Lielbritānijā, Skandināvijā, štatos, Eiropā. Par krieviju un to pusi neko īpaši nezinu, lai gan tur ļaudīm tomēr vēl kaut kas kustās biznesā. Latvijā, ja tie nav ieroči, prostitūcija vai narkotikas - bizness nes tikai un vienīgi zaudējumus.

pirms 14 gadiem  

Jānis Jansons, pirms 14 gadiem :

tad tomeer...

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Par citām valstīm man vēl ir ilūzijas, kamēr 20 gadi biznesa Latvijā man liek domāt, ka tas nebija to vērts. Labāk būtu strādājis kādā valsts iestādē.

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Vari pačukstēt - ar ko taisies nodarboties? Šobrīd cilvēkus interesē ēst, dzert un siltums. Un pārsvarā nevis nēģi vai laši, bet reņģes un kartupeļi. Cilvēki, kuri pieņēmuši darbiniekus - spiesti tos atlaist, jo tirgus apstājies.

Jānis Jansons, pirms 14 gadiem :

iedosi skaipu pa4uksteeshu

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

pterodaktils harijs vaišļa

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Edgars Paulis

+8399

 
Noreģistrējies Igaunijā. Uztaisi te meitas uzņēmumu. Daudzi ir pārgājuši uz kaimiņvalstīm.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Kashins DaWeeD

+8293

 
Var! Un jā, ir svarīgi lai būtu labs grāmatvedis... par to PVN, labāk ir būt PVN maksātājam, jo tad var atskaitīt priekšnodokli (t.i. - par visu, ko Tu iegādājies saimn. darbības veikšanai - PVN nemaksā), kā arī juridiskām personām, kurām Tu sniedz pakalpojumus ir iespēja atskaitīt priekšnodokli no Tavas preces/pakalpojuma... ;)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

irma grosberga

+1235

 
Ieskaties www.bezbosiem.lv , tas ir noderīgs interneta resurss ikvienam, kurš vēlas uzsākt savu uzņēmējdarbību. Ja tu plāno būt vienīgais darbinieks, vismaz sākumā, tev ir iespēja izvairīties no nodokļu maksāšanas par darbinikeu - sevi. Ja tavs gada apgrozījums nepārsniedz 10 000 LVL, tev nav obligāti jāreģistrējas kā PVN maksātājam. Šito jautājumu arī papēti. Apjautājies vai tavā draugu un paziņu lokā nav kāds grāmatvedis, lai apmāca tevi kārtot papīrus. Citādi dabūsi maksāt grāmatvedim algu un kas zi, tas vēl nepratīs sakārtot papīrus kā tev vajag un varēsi maksāt nodokļus tikai tā. Iemācies norakstīt izdevumus, kas saistīti ar tavu uzņēmējdarbību.
Lai liela nauda netiktu tērēta reklāmās, pamēģini sevi piedāvāt sociālajos tīklos, noskaidro mērķauditoriju. Iesaku laiku pa laikam apmeklēt www.liaa.gov.lv lapu, tur bieži notiek dažādi semināri un atbalsta programmas jaunajiem uzņēmējiem.

Lai veicas!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Agris Akulovs

+10809

 
Nu ir Loti grūti, visus nodokļus sākuma arī pagrūti nomaksāt, BET viss jau atkarīgs no idejas un darbibas sfēras kura ir doma virzīties.. pieļauju domu ka ir pāris sfēras kurās var NORMĀLI darboties.. Jā esmu dzirdējis ka daži savuas uzņēmumus reģistrē Lietuvā un Baltkrievijā, esot vieglāk.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Anna Radionova

+6872

 
Tā pagrūtāk būs,bet ja labi grib,tad var visu. Kautvai mazu biznesiņu,bet var.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kaspars

-7

 
No 2009. līdz 2010. gadam Latvijā bez darba palika 200 000 cilvēku. Lai bezdarbnieks atrastu jaunu darbu, vidēji paiet deviņi mēneši. Bet ja pie tā visa, jums jau ir pāri četrdesmit, tad jūsu iespējas atrast darbu samazinās vēl vairākas reizes. Pie tam tas ir raksturīgi ne tikai mūsu valstij. Piemēram, augsti attīstītajā ASV 2006.gadā bez darba palika viens miljons cilvēku. Tas notiek visā pasaulē. 2009.gadā bezdarbnieku skaits visā pasaulē sasniedza rekordlielus apmērus – 212 miljoni cilvēku. Atlaišanas no darba un štata vietu saīsināšanas šo gadu laikā bija pat tādās visiem zināmās kompānijās ka Proctor&Gamble, Philips Bank of America, Motorolla… šo sarakstu var rakstīt līdz bezgalībai. Un tas saucas „stabilitāte”?! Vai uz to mēs visi tiecamies? Aizdomājieties, kas būs, kad jums būs 50 līdz 60 gadi, kāda būs jūsu pensija. Lūk tad ari iestājas ilgi gaidītā stabilitāte – no 80 līdz 150 lati mēnesī…

Jūs mākat dzīvot ar šādu naudu?


Raksta avots http://bit.ly/hG8wnL

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Artūrs

-176

 
Atvērt jaunu biznesu tagad ir viegli, bet vai jaunais bizness nesīs ienakumus tik daudz, lai nepaliktu mīnusos - pagrūti!

pirms 14 gadiem  

Artūrs, pirms 14 gadiem :

Jāizstrādā diezgan labs biznesa plāns! Tā ir viena no sarežģītākām operācijām biznesā...

irma grosberga, pirms 14 gadiem :

Par biznesa plānu Artūram taisnība. To ne katram gribas rakstīt, taču tas ietver pētniecisko darbu un analīzi kā rezultātā tu pats redzēsi vai ir vērts uzsākt plānoto uzņēmējdarbību, kas ir labs un kas jāpamaina. Un prātīgāk ir kļūdas veikt uz papīra. Lai gan nekļūdās tas, kurš neko nedara!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Negribu biedēt Tevi, bet tad jau labāk izmet savu naudiņu kur citur! Pie jaumās nodokļu sistēmas tevi noēdīs bez sāls.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.