Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Iveta

+5701

 
  • 2

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 4444 skatījumi

Vai personālsabiedrība ir tas pats kas komercsabiedrība?

Bizness un finanses » Mazais bizness

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Izveido 2 vai vairākas fiziskas vai juridiskas personas saskaņā ar noslēgto līgumu. Personālsabiedrības dibināšanas un darbības pamats ir dalībnieku līgums. Līgums starp sabiedrības dalībniekiem nosaka sabiedrības mehānismu. Katram dalībniekam ir viena balss. Personālsabiedrību neiegūst juridiskas personas statusu, bet juridiskas personas var būt sabiedrības dibinātāji ar kuru starpniecību sabiedrība kārto savas finansiālās un citas saistības. Personālsabiedrība parasti apvienojas būvuzņēmēji, amatnieki, mežizstrādātāji, jo sabiedrībā var ieguldīt konkrētu mantu vai naudu, kā arī savu personisko daļu, atkarībā no dibinātāja mērķiem un iecerēm. Sevišķi aktuāls personālsabiedrības ir tajās uzņēmējdarbības jomās, kur tiek pieprasīti dažādi talanti, tehniskās/tehnoloģiskās, tirgotāju prasmes, grāmatvedības un finanšu kārtošanas māka. Katrs partneris nodod savas zināšanas un pieredzi kopējam biznesam.

pirms 14 gadiem  

Iveta, pirms 14 gadiem :

jau labāk :), paldies

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Jēkabs

+434

 
Personālsabiedrība ir komercsabiedrība, kura tiek dibināta komercdarbības veikšanai, izmantojot kopīgu firmu (nosaukumu) un kurā uz sabiedrības līguma pamata, apvienojušās divas vai vairākas personas (biedri). Personālsabiedrībai nav juridiskās personas statuss, taču tai ir tiesībspēja, t.i., tā, izmantojot savu firmu (nosaukumu) var iegūt tiesības un uzņemties saistības, iegūt īpašuma un citas lietu tiesības, kā arī būt prasītāja un atbildētāja tiesā. Piedziņu uz sabiedrības mantu var vērst tikai pēc tiesas nolēmuma lietā, kurā atbildētāja ir sabiedrība.

Par personālsabiedrības biedru var būt tikai fiziska vai juridiska persona. Par personālsabiedrības biedru nevar būt personālsabiedrība vai līgumsabiedrība.

pirms 14 gadiem  

Iveta, pirms 14 gadiem :

aha

Iveta, pirms 14 gadiem :

sarežģīti, bet sapratu :)

Jēkabs, pirms 14 gadiem :

Sorry par mazo copy paste, bet es domāju ka tas ir kautkas uz to pusi. :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.