Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 4750 skatījumi

Kāds ir bargākais sods Individuālajiem komersantiem par nodokļu nemaksāšanu.

Bizness un finanses » Nodokļi

Tātad mani interesē vissliktākais, kas var notikt ar IK (Individuālo komersantu), ja viņš nemaksā nodokļus un administratīvo sodu.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kashins DaWeeD

+8293

 
Jā, tur ir ta problēma IK, ka tie atbild ar visu savu personigo mantu... ;) Atnāks tiesu izpildītāji un paņems visu, ko vien var, lai pārdotu savās izsolēs par smieklīgi mazu summu... ;) Ja nu sanāk tā, ka nav ko ņemt - aiz restēm un gatavs! :D

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Likuma ietvaros - tiesu izpildītājs apraksta mantu, nekustamajam īpašumam var uzlikt apgrūtinājumu, to nav iespējams pārdot.

Citādi - šad tad tiem, kas ar nenomaksāto negribēja dalīties, gadījās arī letāls iznākums.

pirms 14 gadiem  

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Ieskaties arī:
http://www.ljb.lv/?c=diskusijaslasit&id=348
"kas draud par nereģistrēto uznēmējdarbību un nodokļu nemaksāšanu"
218.pants. Izvairīšanās no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas
(1) Par izvairīšanos no nodokļu vai tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas vai par ienākumu, peļņas vai citu ar nodokli apliekamo objektu slēpšanu vai samazināšanu, ja šīs darbības izdarītas atkārtoti gada laikā, -
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar arestu, vai ar naudas sodu līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

(2) Par izvairīšanos no nodokļu vai tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas vai par ienākumu, peļņas vai citu ar nodokli apliekamo objektu slēpšanu vai samazināšanu, ja ar to nodarīti zaudējumi valstij vai pašvaldībai lielā apmērā, -
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.