Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2437 skatījumi

Ja es, būdams IK, pērku portatīvo datoru no privātpersonas (ar iepirkuma aktu), pārdevējam atvelk nodokli no tās summas, pareizi?

Bizness un finanses » Nodokļi

Es ceru, ka varbūt nodokli atvelk tikai tad, kad tā ir sistemātiska darbība, nevis vienu-reizi-mūžā-pārdod darbība.

Pirms 12 gadiem

Uzzināju nedaudz vairāk. Jāaizpilda sekojošais: 1) Iepirkuma akts. 2) Paziņojums par FP izmaksātajām summām. 3) Izziņa-apliecinājums par personiskās mantas pārdošanu. Bet nekas skaidrāks man tāpat nekļuva. 1) Kuri no tiem ir jāiesniedz EDSā? 2) Cik ilgā laikā? 3) Kurš EDSā jāizvēlas no tiem visiem paziņojumu veidiem? Murgs kaut kāds. Stulbie papīri sarežģī tik vienkāršu lietu...

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Dainis Rijkuris

+140

 
VIDā ir pieejams dokumenta paraugs, kurš jāizpilda šādā gadījumā. Ja privātpersonai (šajā gadījumā datoru) tirdzniecība) nav pastāvīgs ienākumu avots, nodoklis nav jāmaksā.

pirms 12 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Paraugs jau tur ir, bet tur tas taksācijas periods ir dīvains (līdz kaut kādam 2008. gadam) un mainīt to nav iespējams (lauciņš neaktīvs).

Otrkārt, man te saka, ka tāds papīrs vairs neesot jāaizpilda, taču ir jāaizpilda tikai kopsavilkums par FP izmaksātajām summām līdz nākošā gada 1. februārim.

Sviests kaut kāds... Neko nesaprotu. Zvanīju uz VID konsultācijas tālruni, tur vispār viņa nesaprata, ko es viņai jautāju un es nesapratu, ko viņa atbildēja. Bet es arī nebrīnos.

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Pareizi teici. Nodokli tiešām neatvelk.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Tā varētu būt , ja viņš pārdod savā īpašumā esošu lietu tad diezi vai jāmaksā nodoklis.
Pirms gadiem trim, būdams IK, pirku no privāta busiņu.Noformēju izdevumu orderi,kur viņam bija jānorāda ,ka tas ir viņa īpašums un nav saistīts ar sistemātisku tirgošanu.Precīzi neatceros ,bet kaut kā tā.Ja konkrētāk ,tad jāatrod tas orderis ,bet tagad vairs nav laika.

pirms 12 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Paldies par atbildi! Vienkārši es atceros tādu faktu, ka, pērkot kaut ko no privātpersonas, uz VID ir jānes kaut kāds paziņojums par fiziskai personai izmaksāto naudu. Neatceros, kāpēc kaut kas tāds ir jānes, bet es minu, ka tos nodokļus tāpēc atvelk. Vot nevaru saprast...

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Vai tiešām tagad viss tik ļoti sarežģījies,ka datoru komplicētāk nopirkt ,kā man pirms pāris gadiem busiņu.Tas kas pārdot taču neko nenopelna ,jo,droši vien, pādod lētāk kā nopirka pats.Tā kā par ko tad nodokli maksāt.... par zaudējumiem?
Es pērkot to busu konsultējos ar labu grāmatvedi ,kas strādā grāmatvežu konsultācijas firmā ,un viņa man atsūtīja paraugu tam izdevumu orderim ,ko mēs ar busa pārdevēju abpusēji parakstījām un beikta balle.VIDā arī esam to rādījuši,lai pamazām norakstītu.

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Paldies par atbildēm, viss kārtībā. Tiku galā. :)

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

-6290

 
Moš vel Saeimai paziņo?

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.