Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 630 skatījumi

Sveiki,ir tada lieta,Esmu Pašnodarbināta persona saņemu algu katru menesi,Un + tam visam klat man ir āri otrs darbs,tikai tur esmu oficiāli

Bizness un finanses » Nodokļi

Sveiki,ir tada lieta,Esmu Pašnodarbināta persona saņemu algu katru menesi,Un + tam visam klāt man ir āri otrs darbs,tikai tur esmu oficiāli un tur par manīm maksā nodokļus darba devējs,.
Kā būs kad aizpildišu deklarāciju un tur uzrādīsies 2 algas? vai vini var noskaitit tos 5% ari no oficiālās algas?
Paldies jau iepriekš! :)

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pašnodarbinatās personas deklarācijā (un grāmatvedības žurnālā) pie ienākumiem arī būs jānorādā saimnieciskās darbības ienākumi nevis tā darba alga, kura ir kā darbiniekam, to VID paši zina.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Par darba vietu, kura maksā nodokļus nekas netiks atvilkts - nebūs otreiz jāmaksā. Jāmaksā tikai no saimnieciskās darbības, kā pašnodarbinātai personai.
Tikai nedrīkst aizmirst, ka:
1) Nodokli aprēķina rezumējošā kārtībā par kalendāra gadu, iesniedzot VID gada ienākumu deklarāciju no taksācijas gadam sekojošā gada 1.marta līdz 1.jūnijam.
2) Rezumējošā kārtībā aprēķināto nodokli iemaksā budžetā 15 dienu laikā no deklarācijas iesniegšanas dienas internetā VID mājaslapā www.vid.gov.lv norādītajos valsts budžeta ieņēmumu kontos. Ja aprēķinātā nodokļa summa pārsniedz 640 euro, maksātājs to var iemaksāt budžetā trijās reizēs – līdz 16.jūnijam, 16.jūlijam un 16.augustam, iemaksājot katru reizi trešo daļu no šīs summas.
3) Saimnieciskās darbības ienākumam ir tiesības piemērot neapliekamo minimumu, nodokļa atvieglojumus un attaisnotos izdevumus.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Martins

+628

 
Ja vismaz vienā vietā maksā nodokļus, tad nevienam nav jāzina par citiem ienākumu avotiem! :)

pirms 9 gadiem  

Jānis Kundziņš, pirms 9 gadiem :

Ko darit ja nevar citudarbu samklet ja ir pasnodarbinata aplieciba. Ko darit ja ieliku sludinajumu un pazvanija cilveks un apgalvoja ka var parskaitit uz manu kontu naudu vins teica ka jaatklaj vinam internetbankas dati. Man vienkrasi ta gadijas.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.