Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Māris Boža

+4173

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1536 skatījumi

Kā noformēt papildinajumu prasībai tiesā?

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Tiesā tika iesniegta prasība par uzturlīdzekļu piedziņu, bet netika norādīts, vai vēlama ir rakstveida izskatīsana vai tiesas sēdē. Tiesa pagaidam ir atstājusi lietu bez virzības, jo nepieciešamas vēl pāris izziņas. Vai (kopā ar šīm izziņām) ir iespējams iesniegt papildinājumu prasībai, kura norādīt, ka vēlamies lai Tiesa izskata prasību rakstveida procesā? Kā šādu papildinājumu viskorektāk noformēt?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tādā pašā veidā kā pieteikumu tiesai, nosūtot to ierakstītā vēstulē attiecīgajai tiesai un pievienojot apliecinājumu par tiesas nodevas nomaksu.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Civilprocesa likums
250. 19.p.(2) Lietu par maza apmēra prasību tiesnesis ierosina uz rakstveida prasības pieteikuma pamata, ja galvenais parāds vai — prasībā par uzturlīdzekļu piedziņu — maksājumu kopsumma prasības iesniegšanas dienā nepārsniedz 1500 latus. Maksājumu kopsumma prasībās par uzturlīdzekļu piedziņu attiecināma uz katru bērnu atsevišķi.

250.25 pants. Lietu izskatīšana rakstveida procesā un sprieduma sastādīšana un pasludināšana
(1) Ja puses nelūdz lietas iztiesāšanu tiesas sēdē vai tiesa neuzskata par nepieciešamu lietu iztiesāt tiesas sēdē, lietas par maza apmēra prasībām tiesa izskata rakstveida procesā, savlaicīgi paziņojot pusēm par datumu, kad sprieduma norakstu varēs saņemt tiesas kancelejā. Šis datums uzskatāms par pilna sprieduma sastādīšanas datumu.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
manuprāt datorrakstā uz A4 izmēra balta papīra brīva iesnieguma formā.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.