Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

PrairieDog

+130

 
  • 6

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1340 skatījumi

parāds

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Sveiki! Jautājums sekojošs: aizdevu vienam cilvēciņam palielu naudas summu, kuru viņš nav atdevis jau labu laiku ( solītie datumi, kad atdos, nu jau kā vairākus mēnešus ir aiz muguras ), tāpēc vēlos pajautāt, vai ir iespējams caur policiju, kaut kādā veidā piedzīt šo naudu? Reāli ir saglabājušās SMS, kur viņš lūdz, lai aizdod naudu, kur pasaka paldies, ka aizdevu, kur saka datumus, kad atdos, kā arī bankas izrakstos ir redzams konkrētais naudas pārskaitījums uz viņa kontu...? Jau iepriekš paldies!

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Nevis caur policiju, bet gan caur tiesu, iesniedziet prasību tiesā pēc parādnieka dzīvesvietas. Tur arī uzrādīsiet visus pierādījumus, gadījumā, ja parādnieks savas parādsaistības neatzīs, tas gan aizņems ievērojamu laiku, līdz pat vairākiem gadiem, kamēr saņemsiet izpildrakstu uz rokas, kuru varēsiet iesniegt tiesu izpildītājam, kas piespiedu kārtā vai labprātīgi veiks parāda piedziņu jūsu labā. Tas gan nenozīmē to, ka, ja būs tiesas spriedums, tad parādnieks maksās un sāks savas saistības pildīt. Lai to darītu parādniekam ir jābūt arī regulāriem un legāliem ienākumiem, naudai kontos, kuru var nobloķēt, arestēt, veikt piespiedu piedziņu, utt.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Man šķiet, ka vari, jo te nav bijis tikai rokas spiediens, bet ir rakstiski pierādījumi, savā ziņā. Tikai pielūko, ka pašam šī nauda nav nākusi no nez kādām padibenēm, ka nesanāk vēl pašam atbildēt par kaut ko. :)
Turpmāk iesaku neaizdot naudu, es jau sen to nedaru un dzivoju cepuri kuldams, jo visi zina, ka naudu es neaizdodu, līdz ar to pats arī neaizņemos, ja vajag piķi ir tak sms ātrie kredīti un bēda atrisināta :)

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Jā, aizdot naudu ir efektīvākā recepte kā zaudēt draugus.

Māris lisjuga, pirms 12 gadiem :

Tieši tā.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

rihards

+329

 
Ir tā ka ir redzms un var pierādīt ka esi aizdevis, bet tu nevari pierādīt ka viņš tev naudu nav atdevis :)
Nāksies vien saukt puišus :)

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Sāc ar to, ka piezvani "draugam" un pajautā kad būs nauda.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds

+380

 
Tā jau ir :) Ja gribi ienaidniekus iegūt, Aizdod naudu, man jau ir līdzīga situācija :D

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Sliktākais, ka nav noformēts aizņēmums uz papīra. Cerīgas ir īsziņas un pārskaitījums caur bankas kontu. Ar policiju nekas nesanāks. Ar parādu piedzinējiem ar problemātiski. Atliek sūtīt " pareizos" zēnus. Labāk zaudēsi nelielu daļu, vai pat viņi savu daļu par piedziņu pieliks klāt, kā vienosieties. Iepriekš gan pabrīdini, kas notiks......

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.