Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

+11

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 861 skatījumi

Vai apsaimniekotājs var rēķinā pieprasīt parādu kuru ir nodevis izpildei piedzinējiem?

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Ires rēķinā uzrādīta parāda summa un līdz ar to arī līgumsods aug,bet parāds ir nodots piedzinējiem. Vai īres rēķinā parādam nebūtu jāpazūd, citādi sanāk, ka man vienu un to pašu naudu grib nokāst divas organizācijas.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja parādu esat nomaksājis parādu piedzinējam, tad nesiet apsaimniekotājam dokumentu, kas to apliecina un nākamajā rēķinā nekāds parāds vairs neparādīsies, tas pats attiecas arī uz gadījumiem, kad parādnieks noslēdz ar parādu piedzinēju līgumu par parāda segšanu pa daļām ar konkrētu termiņu, tad parāda summa un procenti tiek apturēti uz šī līguma noslēgšanas brīdi, un veicot līgumā noteiktos maksājumus, procenti neaug. Ja nemaksājat nedz parādu piedzinējam, nedz apsaimniekotājam, tad kur ir problēma? Protams, ka procenti turpinās augt un parādu prasīs atmaksāt gan kreditors, gan parādu piedziņas kantoris.

pirms 12 gadiem  

, pirms 12 gadiem :

Vai tiešām Latvija ir lielo iespēju zeme? Tātad divas dažādas organizācijas vienlaicīgi pieprasa vienu un to pašu parādu? Vai tik mūsu likumi neklibo par labu tiem kam ir naudiņa? Nu neliekas pareizi, ka namsaimnieks ir atdevis manu parādu piedzinējiem un vēl pats mēģijna to pašu parādu piedzīt un audzēt procentus. Kautkāda dubultā grāmatvedība sanāk, vai arī krāpšana.

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

esmu sastapies ar gadījumu, kad parādnieks atdod parādu apsaimniekotājam, bet tad piedzinējs vēršas pret apsaimniekotāju, jo tas viņam sabojājis peļņas iespēju...

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Krāpšana ir ļaunprātīga nemaksāšana un savu saistību nepildīšana, no kā cieš visi, gan apsaimniekotāji, gan citi nama iedzīvotāji, kam ir jāmaksā vairāk, lai kompensētu hronisko nemaksātāju radītos zaudējumus apsaimniekotājiem, apsaimniekotājiem ir jāņem kredīti, lai nomaksātu par siltumu, lai uzsāktu jaunu apkures sezonu. Tas kā kreditors piedzen parādu nekur nav noteikts, vai dara to pats vai izmanto citu personu palīdzību, vienu personu vai divdesmit.

, pirms 12 gadiem :

Nu cik cilvēku tik gadījumu un ne jau visi ir ļaunprātīgi nemaksātāji! Un par pārāda piedziņu izrādās ir gan kāds likums citādi visus vestu uz mežu un liktu rakt kapu, kā 90tajos gados.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Tas likums saucas Civillikums, bet neviens likums nenosaka to, ka parāds nav jāmaksā. Nomaksājiet visu summu vai vienojieties ar apsaimniekotāju vai parādu piedziņas kantori par parāda nomaksas grafika sastādīšanu un samaksu pa daļām, veiciet maksājumus regulāri un saskaņā ar līgumu, un visi būs apmierināti! Nemaksātāji ir tīrais posts jebkuram uzņēmumam.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Oto

+10200

 
Nekādā gadījumā nemaksājiet parādu piedzinējiem. Maksājiet tikai tam ar kuru ir līgums. Parādu piedziņas izdevumus saskaņā ar civillikumu jāsedz ir kreditoram(apsaimniekotājam) nevis parādniekam. Maksā cik esi parādā par īri apsaimniekotajam+līgumsodu bet parādu piedzinējus sūti bekot. Tie viņu draudi par parādu reģistriem ir kaķa lāsti, es ar varu uztaisīt reģistru kur kaut ko reģistrēt, tas nevienu nekrata arī tiesā viņi neko nevar iesniegt, jo nav kreditori. Parādu nevar atdod citam, jo tā jau ir parāda cedēšana, kas būtu speciāli jāatrunā līgumā un reti kad tā ir un tad tiešām viss pāriet pie otra un nav abi vairs prasīt nevar.
Parādu piedzinēji parasti ir tikai starpnieki, bez īpašuma tiesībām uz parādu.

pirms 12 gadiem  

Oto , pirms 12 gadiem :

Smieklīgi kā personas, kas saistītas ar parādu piedzinējiem tagad manai atbildei liek mīnusus. Patiesība acīs kož.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.