Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1177 skatījumi

vai varu pretendet uz mantojumu??

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

sveiki!!! lieta tada. 6 menesi atpakal nomira mans, tevs kuram piedereja lauku ipasums. atguvies pec visiem pardzivijumiem gribeju iet pie notara un pieteikties mantojumam, bet te peksni mate pasaka ka ar tevu man nezinot ipasumu esot pardevusi, kaut gan es skaitos tur ver piedeklarets. sastadijusi ligumu ar nekustama ipasuma pirceju un ja nemaldod parakstus apliecinajusi pagasta barintiesas tiesnese. un nauda oficiali parskaitita uz bankas kontu. bet tad atklajas zili brinumi uz manu adresi atnak pazinojums par nekustama ipasuma nodokli, ka tas jamaksa man!!!! painteresejis zemesgramata un sanak ka jaunais ipasnieks ja ta to varetu saukt nav noregistrejis ipasumu zemesgramata. un man rodas jautajums vai es vel varu pretendet uz doto ipasumu teiksim ja atmaksaju pircejm to summu ko vins ir samaksajis par ipasumu tevam??un ka tur ir ja tevs nav paraktijis nostiprinajuma lugumu pie notara??? ka man tagad rikoties???

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja jums ir kāds vērā ņemams arguments, piemēram, tēva rīcībnespēja, darījuma noslēgšanas laikā, darījums noslēgts ar viltu, izkrāpjot īpašumu, utt., tad varat vērsties tiesā un apstrīdēt šo darījumu un lūgt tiesu to atzīt par spēkā neesošu, taču visticamāk tas ir bezcrīgs pasākums, jo kā jau minējāt darījums ir apstiprināts pagastā un bāriņtiesas tiesneses LR nodrošina arī notāra fukcijas un šādus darījumus apstrīdēt ir grūti. īpašniekam nav obligāti nekavējoties īpašums jāreģistrē zemes grāmatā, to var izdarīt jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem, savukārt dzīvesvietas deklarācija ir tikai paziņojums, kur dzīvojat, ja neesat paziņojis, ka dzīvojat citur, tāpēc arī ir radies pārpratums ar īpašumtiesībām.

pirms 11 gadiem  

tētis, pirms 11 gadiem :

tāpec sastādot pirkuma līgumu ir svarīgi iekļaut punktu, ka mēneša vai divu trīs laikā pēc līguma noslēgšanas, pircējs veic visus nepieciešamos pasākumus īpašuma reģistrēšanai zemes grāmatā

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Tieši tā, bet, zinot, cik nekavlitatīvi strādā Bāriņtiesas, nav nekāds brīnums, ka pirkuma līgums ir sastādīts juridiski nekvalitatīvi, taču tas nemaina tā spēkā esamību. Iespējams, ka kādas nepilnības un atkāpes no līguma izpildes varat pamanīt, papētot līgumu tuvāk. Ja jums tas nav pieejams, tad varat pieprasīt kopiju no Bāriņtiesas, kur tas tika noslēgts.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Arnis Rūķis

+4068

 
Paskaties kas ir rakstīts pirkuma līguma.
Ir manīti varianti, ka tur ir minēts, ka pircējam x mēnešu laikā jāreģistrē īpašums zemesgrāmatā, ja tas netiek darīts tad īpašums pāriet pārdevēja īpašumā un nauda netiek atmaksāta - smieklīgi bet viens kadsr savu māju šādi pakāsa dēļ sava slinkuma reģistrēt.

Nav skaidrs kā nodokļa paziņojums varēja pienākt tev. Nodokļa paziņojumu adresē īpašniekam tad jau īpašums ir reģistrēts uz tevi un viss ir kārtībā nav stresa.

Ja īpašums skaitās uz tavu tēvu sniedz iekšā visus mantojuma dokumentus, ja jaunais īpašnieks nobumbulēs un tajā laikā nenoreģistrēs var sanākt interesanta situācija.

Ja bāriņtiesā ir sakarīgs cilvēks vari mēģināt tikt pie līguma teksta un pārlasīt kas un vai vispār tur ir atiecībā uz īpašumu. Varbūt paveras kāds robs caur kuru var tikt atpakaļ pie īpašuma.

Es nesaprotu vecākus, kas bērniem aiz muguras iztirgo īpašumus, ja nu vienīgi jums ir bijušas "īpaši labas" attiecības....

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Niks

+120909

 
"ka man tagad rikoties???" meklēt naudu un doties pie sakarīga advokāta vai aizmirst par to

pirms 11 gadiem  

Seši mazi bundzinieki, pirms 11 gadiem :

Tieši tā! Ne jau šeit ir jārisina sarežģīti juridiski jautājumi.

tētis, pirms 11 gadiem :

Nav stulbu jautājumu, bet ir tikai stulbas atbildes

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.