Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1216 skatījumi

darba līgums

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Darba devējs slēdz līgumu uz 6 mēnešiem un ik pēc 6 mēn atkal atjauno(cik saprotu,lai nav jādod reāls atvaļinājums). Pēc šiem mēnešiem arī izmaksā ,it kā atvaļinājuma naudu vai arī aprēķinu,jo it kā beidzas darba attiecības. Nākamajā dienā noslēdz jaunu līgumu uz 6 mēn un turpinu darbu utt. Jautājums tāds,ja man tagad beidzas šis līgums piem 15.aprīlī un nevēlos šajā darba vietā turpināt strādāt,vai man var darba devējs pieprasīt atstrādāt to 1 mēnesi? Un vai man vispār jāsniedz atlūgums?
Ļoti ceru,ka varēja jautājuma jēgu saprast.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

krokijs

+18181

 
ja tev ir bijis nepārtraukts neskatoties uz pagarinājumiem, tev tāpat pienākas atvaļinājums, tāpat kā visiem. un 15 aprilī tev nebūs nekāds pēdējais mēnesis jāstrādā, vienkārši pabrīdini vadību, lai līgumu nepagarina.

pirms 11 gadiem  

unknown (Google), pirms 11 gadiem :

Pašlaik esmu uz slimības lapas,bet ceru,ka tas neko neietekmēs un varēšu pārtraukt darba attiecības ar šo uzņēmēju

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Juris Maksis

+5904

 
Uz sešiem mēnešiem var slēgt saukto sezonas darbu līgumu. Jauns līgums sekot nevar. Ja līgums ir terminēts, tad vienkārši jaunu neparaksti un būsi brīvs bez kāda iesnieguma pēdējā dienā. Atvaļinājuma nauda pienākas.

pirms 11 gadiem  

unknown (Google), pirms 11 gadiem :

Tas nav sezonas līgums,vnk nezināmu iemeslu dēļ,to slēdz uz 6 mēn un tad atkal pagarina. Nezinu vēl nevienu darbinieku,kuram nebūtu līgums pagarināts. SIA nodarbojas ar kokapstrādi,logu un durvju ražošanu,tā ka nav sezonas darbs. Priekšnieks nepaskaidro kāpēc tāds līgums,ja kko prasu,tad atbild - tev nav jāzin,ja nepatīk,vari meklēt citu darbu( tagad to arī daru)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ego

+79135

 
Atstrādāt prasīt nevar, bet tas vai jābrīdina par līgumattiecīgu beigšanu atkarīgs no līguma. Tajā var būt norādīts, ka līgums automātiski pagarinās, ja kāda no pusēm nav par to iepriekš brīdinājusi

pirms 11 gadiem  

Juris Maksis, pirms 11 gadiem :

Darba likumā neeksistē tāda norma ka līgums, kas automātiski pagarinās.

Pastāv 2 darba līguma veidi:

darba līgums uz nenoteiktu laiku - nav norādīts laiks, uz kuru līgums ir noslēgts;
darba līgums uz noteiktu laiku - slēdz tikai īpaši noteiktos gadījumos, piemēram, strādājot sezonas darbu, veicot gadījuma darbus, aizvietojot kolēģus un citos. Obligāti jānorāda termiņš, kad beigsies darba līgums vai arī darba beigšanas apstākļi. Uz noteiktu laiku noslēgtais darba līgums nevar būt ilgāks par 3 gadiem.

Ego , pirms 11 gadiem :

17.pants. Darba līguma termiņa pagarināšana
Pēc darba līguma termiņa notecēšanas to pēc pušu vienošanās var pagarināt uz jaunu termiņu.
Ja pēc darba līguma termiņa notecēšanas ne viena no pusēm nav pieprasījusi līgumu izbeigt un darba attiecības faktiski turpinās, līgums atzīstams par pagarinātu uz nenoteiktu laiku.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.