Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kristaps Ozols

+108

 
  • 1

    Atbilde

  • 3 balsis
  • 801 skatījumi

Cik liela ir mājas apsaimniekotaja atbildība situācija, kad trešā persona pretlikumīgi uzstāda kāpņutelpai namruni?

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Labdien!

Situācija ir sekojoša - trešā persona, noslēdzot līgumu ar vienu no dzīvokļu īpašniekiem, bet neievērojot Dzīvokļa īpašuma likumā noteikto kārtību un nesaņemot dzīvokļu īpašnieku kopības piekrišanu vai atļauju, uzstāda mājas kāpņutelpai namruni. Dzīvokļu īpašnieki tiek stādīti fakta priekšā, ka jāiegādājas čipi, ar kuriem iekļūt kāpņutelpā, bez tiem kāpņutelpā iekļūt nav iespējams.

Tādā veidā tiek ierobežotas iedzīvotāju kā dzīvokļu īpašnieku tiesības brīvi piekļūt savam īpašumam. Trešā persona no jebkādas atbildības norobežojas, aizbildinoties ar to, ka "tikai izpilda pasūtījumu".

Nama apsaimniekotājs - Rīgas namu pārvaldnieks - kaut arī ir informēts, ka namrunis ir uzstādīts pretlikumīgi, pilnībā norobežojas no jebkādas atbildības, problēmu nekādā veidā nerisina un aicina iedzīvotājus pašus vērsties tiesā. Lieki piebilst, ka tiesa prasa daudz laika un līdzekļu, vai tiešām namu apsaimniekotājam šajā situācijā nekas nav jādara?

Paldies!

Pirms 11 gadiem

Gribēju nedaudz pielabot, nav tā, ka apsaimniekotājs pilnīgi neko nav darījis, viņi vērsās policijā un pret trešo personu ir uzsākts kriminālprocess. Bet problēma - ka kāpņutelpā bez čipa iekļūt nav iespējams un trešās personas iekārtas ir pieslēgtas koplietošanas elektrotīklam - būtībā nav atrisināta.

Kristaps Ozols, pirms 11 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Oto

+10200

 
Atrauj vadus un varēsi tikt iekšā bez čipa, jo ugunsgrēka gadījumā tām durvīm arī būtu jābūt atveramām.

Te vari palasīties citu pieredzi -http://baltijas.drosiba.lv/

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.