Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Gunārs Račš

+211

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 874 skatījumi

Kā tur īsti ir ar SIA dibināšanu. Man ir mantas ko likšu kā firmas kapitālu. cik % no visas firmas vērtības drīkst sasniegt mana manta?

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Mani interesē vai kāds zin cik % no sia ko dibināšu drīkstu kapitālu veidot no mantām(instrumentiem darba vajadzībām)?
ir kāds noteikts ierobežojums?

cik dzirdēju ka varot visu kapitālu veidot no mantām,bet cik tur patiesība nezinu. mani interesē pilnvērtīgs SIA. nerakstiem par tiem latniekiem..

Paldies par atbildi!

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Un ar ko tas tā sauktais Tevis latinieks ir nepilnvērtīgs?? Tikai ar to, ka tā pamatkapitāls nav 2000,- Ls vai 2800,- EUR pēc jaunā gada? Nekādas citas atšķirības nav.
Mantiskais ieguldījums, ja to novērtē pats firmas dibinātājs, var būt mazāk par pusi - tas ir pēc jaunā gada ne vairāk kā 1399,- EUR, atlikušajiem 1401,- EUR ir jābūt naudas ieguldījumam.
Līdz jaunam gadam var paspēt nodibināt mazkapitāla SIA ar pamatkapitālu 2800,- EUR, kas no jaunā gada kļūst par tā saukto pilna kapitāla SIA un uz valsts nodevām ietaupīt vairāk nekā 90,- Ls.

pirms 10 gadiem  

Ivars Magone, pirms 10 gadiem :

Tikai līdz Jaunajam gadam paraksti jāapstiprina pie notāra un no ietaupītajiem 90 pāri paliks labi ja 20 Cik garš, tik plats.

Sandra Miķelsone, pirms 10 gadiem :

Ivar! Arī pēc jaunā gada paraksti apliecināmi notariāli. Vienīgais pluss, ka pēc jaunā gada to varēs darīt arī UR, ja vien varēs izstāvēt dzīvās rindas un tas maksās 7,11 EUR par parakstu (pie viena dibinātāja SIA, šis jāreizina ar 2, jo nepieciešams notariāli apliecināt divus dokumentus).
Paraksti pie notāra jāapstiprina tikai tad, ja nav elektroniskā paraksta.
Pat, ja nav elektroniskā paraksta, tad izdevumi pie notāra līdz jaunajam gadam ir 30,77 Ls.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Sveiki, varu palīdzēt sagatavot dokumentus.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Beigu beigās tas tāpat iznāk lētāk nekā pēc jaunā gada taisīt tā saukto pilna kapitāla SIA un valsts nodevas + L.V. maksāt 119,- Ls, šī brīža 25,- Ls vietā. Manis pieminētā variantā SIA, kas dibināta vēl šogad ar pamatkapitālu 2800,- EUR pagaidām skaitās mazkapitāla un pēc jaunā gada automātiski kļūst par pilna kapitāla SIA.

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.