Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 749 skatījumi

Jautājums juristiem

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Cik maziem ienakumiem mēnesī jābūt lai iegūtu maznodrošinātā statusu?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Kaspars

+3628

 
Ir tā, ka tas ir ļoti atkarīgs no vietas, kur dzīvo, jo dažas pašvaldības ir noteikušas zemākus limitus, lai persona saņemtu trūcīgā/maznodrošinātā statusu. Pamatnoteikumi ir minēti 2010. gada Ministru Kabineta noteikumos nr.299 2. punktu. Šie noteikumi ir šādi:
1. Ģimene (persona) atzīstama par trūcīgu, ja tās vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 128,06 euro
2.tai nepieder naudas līdzekļu uzkrājumi, vērtspapīri vai īpašums (ir izņēmumi, piemēram, mājas iekārta, vai māja, kurā esat deklarēta un citi)
3. tā nav noslēgusi uztura līgumu
4. tā nesaņem ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas sniegtos pakalpojumus vai tā neatrodas ieslodzījumā
5. persona ir reģistrējusies Nodarbinātības valsts aģentūrā kā bezdarbnieks
Šie ir priekšnoteikumi, lai iegūtu trūcīgā/maznodrošinātā statusu. Šajā gadījumā vislabāk, būtu tad, ja dosieties uz vietējo pašvaldību, kura varēs pateikt vai var piešķirt šo statusu vai nē.

pirms 10 gadiem  

Kaspars, pirms 10 gadiem :

Ja nepiešķirs, tad viņi pamatos, kāpēc nevar piešķirt šo pabalstu (ienākumi pārāk lieli vai citi nosacījumi, kāpēc nevar piešķirt šo statusu).

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ināra Laizāne

+1797

 
Maznodrošinātā statusa iegūšana nesniedz nekādas priekšrocības vai iespēju pretendēt uz kādu palīdzību. tam bija nozīme 2 -3 gadus atpakaļ, bet tad varasvīri mākslīgi samazināja trūkumcietēju skaitu, izmainot kritērijus, un tagad, ja grasās cerēt uz sociālu palīdzību, -jābūt nevis maznodrošinātam, bet trūcīgam.

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.