Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 922 skatījumi

Latvenergo.

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Man ir atnācis tiesas spriedums par noteiktas summas piedzīšanu par labu Latvenergo.Summu esmu gatavs nomaksāt.Bet ir pāris bet.Izrādās ka,jau 2012 gadā jau bijusi viena tiesa,par ko man nav bijusi ne jausma.Kopš 2011 gada jūnija esmu citā valstī,un savu dzīvesvietu esmu deklarējis oficiāli.Un īpašums jau tajā laikā bija bankas.Ja mana dzīvesvieta ir norādīta reģistrā,un neēsmu saņēmis nevienu ziņu,šodien pirmo reizi saņēmu, jau lēmumu.2015.28.01.Lēmumā rakstīts,ka neēsmu atbildējis uz Latvenergo brīdinājumu 2011.25.08,tādu brīdinājumu uz manu deklarēto adresi viņi nav sūtījuši.Jau būtu ,tad darīji kautko lietas labā.Jo viņiem tagad ir nodarīti zaudējumi ,un viņi pieprasa 100% apmērā līgumsodu,ja parāds sastāda 148ls,tad līgumsods arī ir 148 ls.2012.04.06 esot nosūtīts prasības pieteikums,arī tādu neesmu saņēmusi(PILNĪGS SVIESTS),par visu taču ir jāparakstās.2012.23.07. jau pieņemts lēmums par lietas izskatīšanu tiesas sēdē.Un tad vēl 2014.15.04 vēl tiesā esot saņemti papildinājumi.

Pirms 9 gadiem

Ja pamatparāda summa sastāda 256 euro,tad gala summa tagad ir 548..Esmu ar mieru nomaksāt,pakāpeniski.Gribēju rakstīt apelācijas sūdzību,bet vai ir tā vērts,jo cik saprotu par to ir atkal jāmaksā,patērētais laiks utt,vai tas atmaksājās.Cik saprotu man obligāti jānomaksā 5,09 euro tiesai,bet ar ko man jāvienojās par naudas atmaksu,lietā ir uzrādīts Zvērinātās advokātes Ž.Zaharānes vārds.Vai man ir jāmeklē kontakts ar viņu?

Andris Gavars, pirms 9 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Gatis Katsens

+374

 
Es jau Jums rakstīju, ka
Saskaņā ar Paziņošanas likuma 8. pantu (3)
"Dokuments, kas paziņots kā ierakstīts pasta sūtījums, uzskatāms par paziņotu septītajā dienā pēc tā nodošanas pastā."
Tas nozīmē, ka saskaņā ar likumu tiek pieņemts, ka Jūs saņemat ierakstītu vēstuli septītajā dienā pēc tās nodošanas pastā. Par ierakstītu vēstuli nav jāparakstās. '
Tiesa sūta vēstules uz Jūsu deklarēto adresi. Nevis uz to, kuru ir norādījis pakalpojumu sniedzējs - Latvenergo.
Ja tiesas nolēmums ir stājies spēkā un Jūs to izpildat, tiesas izpildītājam nekas nav jāmaksā.
Lieta nonāk pie tiesu izpildītāja, ja Jūs labprātīgi nepildat tiesas nolēmumu.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Pakalpojumu sniedzējiem nav pienākums iesskatīties iedzīvotāju reģistrā, lai noteiktu savu klientu deklarētās dzīvesvietas, tiesas arī izmanto adresi, kuru norāda pakalpojuma sniedzējs. Saskaņā ar pakalpojumu sniegšanas līgumiem, par adreses un kontaktu maiņas paziņošanu ir atbildīgs klients. Ja jūs neinformējāt Latvenergo par adreses maiņu un neatteicāties no pakalpojuma saņemšanas, tad visi paziņojumi visticamāk tika sūtīti uz atsavināto dzīvokli un nonāca atkritumos. Vislabākais, ko varat darīt ir nomaksāt visu summu un pieprasīt vēstuli no Latvenergo, ka nekādas finansiālas dabas pretenzijas pret jums vairs nepastāv. Ja tiesas spriedums ir stājies spēkā, jāmaksā ir tiesas izpildītājiem, jo ātrāk nomaksāsiet, jo lētāk tas jums izmaksās.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Gatis Katsens

+374

 
Jums spriedums jāizpilda labprātīgi. Ja nē, tad tiesu izpildītājs veiks piespiedu piedziņu. Ar viņu Jūs noteikti varēsiet vienoties par parāda pakāpenisku apmaksu.

pirms 9 gadiem  

Andris Gavars, pirms 9 gadiem :

Spriedums jāizpilda 10 dienu laikā,tiesa bija pirms tik dienām,šodien saņēmu vēstuli.Līdz ar to jau esmu nokavējis.Vēlreiz atkārtoju,dzīvoju citā valstī.Un kad es varēšu ,tagad, vienoties par atmaksu ,un ar ko,vai būs jau cits kas prasīs naudu un starpniecības izmaksas,vai tā pati zvērinātā advokāte.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Gatis Katsens

+374

 
Saskaņā ar Paziņošanas likuma 8. pantu (3)
"Dokuments, kas paziņots kā ierakstīts pasta sūtījums, uzskatāms par paziņotu septītajā dienā pēc tā nodošanas pastā."

pirms 9 gadiem  

Gatis Katsens, pirms 9 gadiem :

Apelācijas sūdzība ir iesniedzama tiesas nolēmumā minētā termiņā. Ja tas ir nokavēts, spriedumu nevar pārsūdzēt.

Andris Gavars, pirms 9 gadiem :

Apelācijas sūdzība ir par maksu?

Andris Gavars, pirms 9 gadiem :

Ja šī ir pirmā vestule,ko esmu saņēmis un par ko parakstījies.Tad kur ir pārējās,un vai viņas ir?Ja vēstules ir sūtītas ierakstītas,tad jābūt pretī parakstam ar uzrādītu pasi.Vai tad nē?

Dainis Bērziņš, pirms 9 gadiem :

8. pants ir fufelis, nekas nav paziņots, ja paziņojums nav saņemts :) un par to nav kāds parakstījies.

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Ja personas adrese nav zināma jeb persona atsakās parakstīties par paziņojuma saņemšanu, paziņojumi, spriedumi, aicinājumi utt. tiek nopublicēti Latvijas Vēstnesī un tiek uzskatīts, ka paziņojums ir saņemts.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Kuram izsūtīt ierakstītu vēstuli ar sodu no USA uz LV pēc paziņošanas likuma 8. panta? :)

pirms 9 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.