Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kaspars Jansons

+3965

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 737 skatījumi

Darba likuma 86. pants, zaudējumu rašanās neveicot darbu

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Standarta situācija: radies daudz labāks darba piedāvājums tuvāk dzīvesvietai, bet jāsāk strādāt jau no nākamās pirmdienas. Pabrīdināju darba devēju, uzrakstot atlūgumu un paskaidrojot situāciju. Darba devējs nepiekrīt laist vaļā ātrāk kā par darba likumā minēto mēnesi un draud piedzīt tiesas ceļā zaudējumus, kas teorētiski radīsies manas nestrādāšanas dēļ (strādāju ražošanā ar materiāliem, kas nebojājas, ja tas kaut ko maina).
Cik noprotu no darba likuma 86. panta 2. daļas "Darbinieks atbild vienīgi par darba devēja tagadējās mantas samazinājumu, bet neatbild par sagaidāmās peļņas atrāvumu.", darba devējs nevar no manis piedzīt to, ko es varētu būt saražojis, ja būtu strādājis, vai ne tā?
P.S. Zinu, ka tā nav smuki, bet vergot un pakaļu plēst pušu tajā kompānijā man sen jau nav vēlēšanās.

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Gatis Katsens

+374

 
Bez Darba likuma ir arī citi :)
Piem. CL 1779.p. "Katram ir pienākums atlīdzināt zaudējumus, ko viņš ar savu darbību vai bezdarbību nodarījis." Piemēram darba devējam var rasties zaudējumi sakarā ar kāda pasūtījuma neizpildi, jauna darbinieka meklēšanu utml.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Panjem slimibas lapu un pac tm uzraksti atlugumu.vai aru pec likuma gimenes apstaklju delj tu uzraksti atluguma ka tu aizej no darba.un pec likuma vinsh tev neko nevar izdarit.un3 dinu laika vinjam tev jaizmaksa aprekins

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Juris Maksis

+5904

 
Nav tāda likuma un mehanisma, lai no tevis ko piedzītu. Par neierašanos darbā tevi pienākas atbrīvot pēc panta par kavējumu. Tevi vienkārši baida.

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.