Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Uldis A.

+20

 
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1308 skatījumi

Dzīvoklis tika privatizēts uz meitas vārdu. Vai meita kā īpašniece var izmest no dzīvokļa pašu māti un brāli, kuriem ir pieraksts šajā dzīv

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Dzīvoklis tika privatizēts uz meitas vārdu. Vai meita kā īpašniece var izmest no dzīvokļa pašu māti un brāli, kuriem ir pieraksts šajā dzīvoklī?
Vai meita var pārdot dzīvokli bez ģimeņu locekļu piekrišanas?

Paldies.

Pirms 7 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andris

+1360

 
Var izlikt tikai ierādot līdzvērtīgu dzīvesvietu. Tas starp citu attiecas arī uz bomžiem kas ievācas pa ziemu svešā vasarnīcā.

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Gatis Katsens

+374

 
Pirmajā atbildē Jūs sakat: "Jā, var izmest no dzīvokļa māti un brāli.", bet te sakāt: "jaunais īpašnieks vērsīsies tiesā un pieprasīs dzīvokli atbrīvot!".
Pretrunas Jūsu teiktajā.
Tiesiskā valstī, kāda ir arī Latvija, patvaļa nav atļauta. Tiesiski bez tiesas nevienu izlikt nedrīkst. Prettiesiski var darīt ta jebko, bet tas nav likumīgi un, ja izliktā persona vērstos ar prasību atjaunot iepriekšējo stāvokli, tiesa to apmierinātu.

pirms 7 gadiem  

Gatis Katsens, pirms 7 gadiem :

Tā ir atbilde Aivim.

Aivis Svirskis™, pirms 7 gadiem :

Es tikai izmantoju jautājuma uzdevēja retoriku, tas arī viss, lai cik skaisti jūs to nenoformulētu, ja īpašnieks dzīvokli pārdos, tad visām tajā deklarētajām personām dzīvoklis būs jāatstāj. Ja dzīvoklim nav uzlikti nekādi apgrūtinājumi, tad īpašnieks ir tiesīgs to atsavināt. Ja radi dzīvokli neatstās ar labu tiks izlikti ar tiesas spriedumu. Lai varētu kaut ko atjaunot ir jābūt tiesiskam pamatam. No jautājumā ietvertās informācijas es nekādu pamatojumu nesaskatu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Gatis Katsens

+374

 
Patvaļība Latvijā nav atļauta! "Izmest" no dzīvokļa tiesiski nevar! Pat, ja tas ir brālis, masa, māte vai svešs cilvēks. To var izdarīt tikai tiesas ceļā. Pat no sava dzīvokļa vai mājas!
Pārdot var, bet arī jaunais īpašnieks kādu "izmest" patvaļīgi nevarēs...

pirms 7 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 7 gadiem :

Pirmkārt, Jūs esat pārāk augstās domās par Latviju kā tiesisku valsti, otrkārt, ja īpašnieks dzīvokli pārdos un šajā gadījumā nekas īpašniekam neliedz to darīt, tad arī nekāda pamata palikt dzīvoklī mātei un brālim nebūs, jo, ja mātei būtu noslēgts īres līgums vai uzturlīgums, kur būtu atrunāts tas, ka mātei ir tiesības izmantot dzīvokli tik ilgi cik tas viņai ir nepieciešams, tad šāda jautājuma pajauta.lv nebūtu. Protams, ka jaunais īpašnieks vērsīsies tiesā un pieprasīs dzīvokli atbrīvot!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Pierakstu sistēma Latvijā jau sen vairs nav spēkā, to ir aizstājusi dzīvesvietas deklarēšana, kas ir katra LR pilsoņa un pastāvīgā iedzīvotāja, kam ir izsniegts Latvijas personas kods, pienākums. Dzīvokļa īpašnieks ir tiesīgs izdeklarēt jebkuru personu no sev piederošā dzīvokļa un rīkoties ar savu īpašumu pēc saviem ieskatiem. Tā, ka īsā atbilde ir Jā, var izmest no dzīvokļa māti un brāli, nevar izmest no dzīvokļa savus nepilngadīgos bērnus. Ja brālis ir nepilngadīga persona, tad viņš ir savas mātes apgādībā, kam arī ir jānodrošina dzīvesvieta, ja pilngadīgs, tad gan māte, gan brālis likuma izpratnē nav meitas ģimenes locekļi. Ja mātei ir bažas par to, ka var tikt izlikta no dzīvokļa un dzīvoklis sākotnēji bija mātes īpašumā vai arī ir vienīgā mātes dzīvesvieta, tad ir jāvēršas rajona tiesā pret savu meitu.

pirms 7 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 7 gadiem :

Civillikums nosaka vecāku atbildību par saviem bērniem un bērnu atbildību par saviem vecākiem līdz mūža beigām ar nosacījumu, ja pēc pilngadības iestāšanās, ir nopietni iemesli, kādēļ māte vai bērns nespēj par sevi parūpēties pats un bērna vai vecāka ienākumi ir pietiekami, lai aprūpētu arī savu vecāku vai bērnu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.