Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1688 skatījumi

Cik legāli ir ja apsaimniekotājs rēķinam piekabina klāt summu ko ir parādā citu dzīvokļu īpašnieki kas nemaksā maksājumus?

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Lieta sekojoša, parādījās mājai jauns apsaimniekotājs, nāca virsū ziema, un rezultāta bija jāiet ilgs un garš ceļš lai māja tiktu pie siltuma, jo daži indivīdi izvēlējušies nemaksāt komunālos maksājumus... tad nu uz doto brīdi apsaimniekotājs piekabina klāt rēķinam summu kas sastāda latu par kvadrātmetru nosaucot to kā iemaksu rezerves fondā, un pieprasa vēl nekavējoties samaksāt ja nē būšot soda procenti utt... cik legāli ir pieprasīt samaksu par kaimiņa parādiem ? manuprāt tas ir amorāli....

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Andris Petersons

+2603

 
Ja mājai ir parādi par siltumu tad tai var atslēgt siltumu ,tad parastā prakse ir izdalīt šo parādu uz visiem maksājošajiem mājas irniekiem,un vienlaicīgi sniegt tiesā nemaksātājus kad tiesvedība beiksies un parāds tiks atgriests vai nu parādnieks pats samaksā vai arī atsavinot viņam dzīvokli un pēc tam to pardodot. Tad jūsu veiktā pārmaksa tiks atskaitīta no turpmākajiem reiķiniem.Tas viss ja negribat dzīvot augstā mājā.Diemžēl tā ir realitāte ar ko jareiķinās daudzzīvokļu mājās kur nav iespējams atslēgt apkuri katram dzīvoklim atsevišķi..

pirms 14 gadiem  

kaspars (kasiic), pirms 14 gadiem :

hmm viens jautājums, kam ir jāvēršās tiesā pret nemaksātājiem, apsaimniekotājam vai pašiem iedzīvotājiem ?

Andris Petersons, pirms 14 gadiem :

Parasti to dara apsaimniekotājs,vienīgi vajag pārbaudīt ,vai viņš to nav aizmirsis

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja vien to var pierādīt...

pirms 14 gadiem  

kaspars (kasiic), pirms 14 gadiem :

teorētiski tas viss esot bijis uz pamata ka 51 % No iedzīvotājiem esot nobalsojis par šīs summas apmaksāšanu 1ls no kvadrātmetra, bet, reāli nevienā sapulcē nav bijis 51 % no iedzīvotājiem, paraksti tika vākti atsevišķi un laika gaitā nevis vienā sapulcē, pie tam pie parakstīšanās nevienam netika prasīts ne personu apliecinošs dokuments ne vispār kāds papīrs kas pierāda ka dzīvo šajā mājā, cik man zināms tad ja sastāda sapulces protokolu tas ir jāsastāda uz vietas sapulcē nevis jāsalasa paraksti

kaspars (kasiic), pirms 14 gadiem :

atsevišķi piemēram mēneša laikā...

Margita Dinne /Drulle/ ॐ, pirms 14 gadiem :

Pats esat parakstījies?

Ja ir vēl kādi 'domu biedri' - vajag savākt rēķinus un vēl kādus dokumentus, kas uz to attiecas un mēģināt, bet vai tas būs ātrs process...

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Kā tas ir noformēts rēķinā? Kādēļ vispār radās doma, ka citu neapmaksātie rēķini iekļauti Jūsu rēķinā?

pirms 14 gadiem  

kaspars (kasiic), pirms 14 gadiem :

rēķinā tas tika noformulēts kā Iemaksas rezerves fondā pārlikšana uz pamatrēķinu, iepriekš bija formulēts kā iemaksa rezerves fondā.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Nav pareizi. Apsaimniekotājs dzīvo pēc principa - katram gribas zīvot... :(

pirms 14 gadiem  

kaspars (kasiic), pirms 14 gadiem :

bet reāli ja pieprasa šādu te rēķinu apmaksāt ir vērts griezties tiesā ar prasību par neadekvātas samaksas piemērošanu dzīvokļa īpašniekiem ?

Andris Petersons, pirms 14 gadiem :

jā var grizties tiesā un apsaimniekotājam nekas cits neatliks kā atslēgt māju no apkures ties visticamāk ievilksies līdz vasarai un jūs jau būsiet nosaluši (:D

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Elīna Zeibote

+4507

 
Uztaisiet sapulci 50+1 nobalso, ka jus atsakaties segt svesus paradus un viss. Majas apsaimniekotajs tik vienkarsi nevar atslegt komunikacijas. Ta ir vina atbildiba tiesaties un piedzit naudu no tiem, kas nemaksa, nevis no tiem, kas maksa.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.