Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Runcuks

+20

 
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1315 skatījumi

Sveiki,man ir jaut,vai nepilngadiga persona 17 gadig,var uz nakti panemt iziret naktsmitni kada viesunama?

Ceļošana » Latvija

Sveiki,man ir jaut,vai nepilngadiga persona 17 gadig,var uz nakti panemt iziret naktsmitni kada viesunama?
Piemeram 2 perosnam ,un ja nevar,tad veletos dzirdet,atbildi,tiesi kpc? tas jav ir tika inaktmitne utt un liekas,kad vajadzetu varet utt,kautgan ir dzirdets,ka tik pieaugusie,pilngadigie kip var,bet kpc nevar 17 gadig perosna,nesaprotu,tur jav nekas nav utt,neireju kadu alkaholu via cigaretes taks kas butu no 18 ;)

tka veletos dzirdēt atbildes ;)

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 6

    balsis

Kaspars

+3628

 
Idejiski, ir tā, ka ja tev ir 17 gadi, tad parasti fiziskajai personai vēl nepiemīt rīcībspēja (ir izņēmuma gadījumi, bet parasti to piešķir vai atņem tiesa/bāriņtiesa). Saskaņā ar Civilprocesa likuma 72. panta 1. daļu, civilprocesuālā rīcībspēja ir pilngadīgām fiziskajām personām. Latvijā pilngadība skaitās no 18 gadu vecuma. Tāpat Civillikuma 1408. pantā ir rakstīts, ka "Rīcībspēja trūkst nepilngadīgajiem". Tāpat Civillikuma 1405. pantā ir norādīts, ka lai darījumam (konkrētajā gadījumā viesu nama īres līgums) būtu tiesīgs spēks, ir vajadzīgs, lai tā dalībniekiem būtu tiesībspēja un rīcībspēja šā darījuma taisīšanai; pretējā gadījumā darījums nav spēkā.

Pamatojoties uz augstāk minēto, šajā gadījumā viesu nama īpašnieks slēdzot īres līgumu riskē, ka jūsu noslēgtais līgums nebūs likumiskā spēkā tādēļ, viņš riskē ar to, ka tu vari nesamaksāt par viesu nama īri vai, ja kaut kas būs salauzts tad par zaudējumiem.

pirms 10 gadiem  

Runcuks, pirms 10 gadiem :

Nu ta,gan bet nu tpt,ierodoties tur,naktos maksat uzreiz dzivosanaslaika un nja un ja ko salauztu,tpt segtuvisu utt,bet ja kartigi paruna utt ar ipasnieku utt,tad tada gadijuma,varetu kautka vai ne? jo es zinu un esu dzirdjeis,ka viesu namus utt,bieiz kadi nepilngadigie spej panemt,kadam tusam utt

Kaspars, pirms 10 gadiem :

Nu protams vari mēģināt sarunāt ar viesu nama īpašnieku, bet tas ir vairāk atkarīgs, no viesu nama īpašnieka, jo kā jau rakstīju viņš ļoti riskē slēdzot šo līgumu, ne tikai ar palikšanu bez īres maksas + iespējamiem zaudējumiem, kurus nodarīs kompānija, kura atpūtīsies šajā namā, bet arī, tad ja tur kaut kas notiks viņam būs jāuzņemas atbildība (piemēram tiks lietots alkohols vai narkotikas), līdz ar to var teikt ka var noīrēt, bet k

Kaspars, pirms 10 gadiem :

kā jau es teicu, tas ir vairāk atkarīgs no viesu nama īpašnieka. Ja nu tev tik ļoti vajag šī viesu nama īri, bet viesu nama saimnieks nepiekrīt slēgt līgumu, tad parunā ar saviem vecākiem, ja ir tad pilngadīgajiem brāļiem/māsām vai arī atrodi, kāda sava drauga pilngadīgo māsu/brāli kurš noslēgs to īres līgumu (tādā gadījumā, šī persona uzņemsies atbildību par samaksu, iespējamiem zaudējumiem un atbildību, bet tai nav jābūt obligāti viesu namā jāatrodas visu pasākuma laiku).

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ego

+79135

 
Tāpēc, ka nepilngadīgo uzvedība nereti ir visai apšaubāma un kādam arī zaudējumi būs jāsedz

pirms 10 gadiem  

Runcuks, pirms 10 gadiem :

Tas jau itka pasprotami,bet ne visi tadi ir un ja ;)nu bet ja kas ari notiktu,tas viss būtu man jāsedzko ar segtu

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Nu rakstnieks Tu neesi...:D

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ēriks

+4393

 
Ļoti vienkārši - jāpiezvana uz viesu namu un jāsarunā. Ja viņi obligāti nereģistrē visus viesus (kas viesu namā vispār reti notiek) tad mierīgi vari. Grūtāk, protams, ir ar hoteļiem, bet ja skaidrā naudā maksā..

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Diāna :))

+42

 
Skatoties kurā naktsmītnē, principā, tur kur nav tā saucamais reception, un dokumenti nav jāuzrāda, tad jau viss var sanākt. neņem jau pašu dārgāko un krutāko viesnīcu/hosteli.

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.