Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Rihards

+21

 
  • 2

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1171 skatījumi

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
viņi necīnījās. viņus iesauca un viņi gāja, neviens neprasīja vai viņi to grib. Dažiem tā bija vienīgā iespēja netapt nošautiem uz vietas.

pirms 11 gadiem  

Ivars, pirms 11 gadiem :

jā, vairumu iesauca piespiedu kārtā - kā tas parasti ir jebkurā karā. Par izvairīšanos - pie sienas/koka/grāvja! Bet viņi patiešām arī cīnījās, turklāt ļoti labi! Mans tēvs gan, piemēram, saņēma pavēsti iesaukšanai leģionā, aizmuka uz laukiem Vidzemē, slapstījās kādu mēnesi pa mežu. Tad ienāca krievi un savāca armijā tik un tā. Pa apmācību laiku karš paspēja beigties - karot neiznāca.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andris Gailums

+250

 
Jā pirms tam jau dauzdi latvieši muka uz ārzemēm lai paglābtos no iesakšanas armijā

pirms 11 gadiem  

..................., pirms 11 gadiem :

interesanti uz kādām ārējām zemēm tie daudzie varēja aizmukt, ja dotajā teritorijā piecu gadu laikā tika nomainījušies trīs okupācijas režīmi, bet neviena režīma laikā tā arī netika izveidots tiešais lidojuma reiss uz Īriju?
es personīgi tiku pazinis divus leģionārus, kurus pēc Kurzemes katla kapitulācijas iesaudza dienestam sarkanajā armijā un nosūtīja uz manžūriju... un tikai pēc japānas kapitulācijas šie, kā fašisti, dabūja savus 15 gadus...

Ivars, pirms 11 gadiem :

līdzīgi arī 18. gadā, kad Ziemeļvidzemi sāka atbrīvot, jaunajā Latvijas armijā esot grābuši katru ko varēja saķert, arī uz Krieviju aizlaisties nepaspējušos sarkanos strēlniekus. Priekš lielgabaļu gaļas ideoloģijai nav nozīmes.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.