Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Andrejs

+413

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 929 skatījumi

Labvakar, interesē jautājums par autoprtiesībām?

Datori un internets » Sociālie tīkli

Piemēram dibinu saitu-forumu, tur lieku viss kaut ko un ielieku kādu instrukciju, piemēram no philips gludekļa, lieku savā saitā tiešu instrukcijas kopiju, vai tas nebūs autortiesību pārkapums pārkāpums? Ja tas tomēr ir pārkāpums kā to lietu varētu apiet, piemēram ja es šo instrukciju uzrakstu pats brīvā stilā, tā teikt aprakstu ar saviem vārdiem. Paskaidrojiet j kāds zin šo lietu, paldies!

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ieva D

+7100

 
Jā, jā, Major, kā tad, ka vari likt, galvenais, ka atsauce... a lūk nē, nevar gan. prakses darbs ir izglītības procesa daļa, un attiecībā uz to likumā ir izņēmums.
visu atbildību par portāla saturu nes tieši tā īpašnieks. portāla īpašniekam būs problēmas dēļ attēliem/rakstu galiem etc materiālu, kas pārpublicēts bez atļaujas.
ja par lietu, tad - ja rūpīgi skatāmies likumu, tad nē, nevar gan tā darīt, jo šis materiāls arī ir aizsargāts ar autortiesībām, lai gan no radošuma lietošanas instrukcijā ir pamaz, bet tomēr. protams, vari aprakstīt visu saviem vārdiem, lai gan - kāpēc ņemties pārrakstot?
1. izpēti pašu materiālu, ko taisies ievietot savā portālā - ticams, ka tur būs norāde, ko drīkst/nedrīkst ar to darīt, tai skaitā - vai drīkst padarīt pieejamu/reproducēt.
2. vari vnk ielikt saiti uz pamācību, kas ievietota ražotāja oficiālajā lapelē.

pirms 10 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Tur jau tā nelaime, ka daudzi ražotāji vēl nezina internetu priekšrocības.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Majors yo

+1140

 
Es domāju, ka tu drīksti likt to instruksciju neparakstot viņ, tev tikai jaieliek atsauce, no kurienes tu viņu esi ņemis. Piemēram tāpat, ka rakstot prakses atskaiti, ja es ielieku bildi no interneta, tad man jāpievieno atsauce, no kurienes es esmu ņēmis šo bildi!

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.