Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1356 skatījumi

Vai darba devējs ir tiesīgs atcirst "Man ir vienalga kā un kad tu to dabūsi gatavu" runājot par praktiski neizpildāma darba paveikšanu?

» Karjera un darbs

Strīds izcēlies nenozīmīgu sīkumu dēļ, un tagad no darbinieka tiek prasīts neiespējamais, lūk arī no darba devēja izskan šāds arguments "Man ir vienalga". Vai gadījumā tas nav pāršauts pār strīpu? Pastāv taču kautkād likums vai notekumi, kas regulē darba devēja - darbinieka attiecību kultūru. Diez vai tas ir pieļaujami šādā veidā "izrunāties".

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
Ja tu strādā valsts iestādē, tad tīri teorētiski varētu iet un mēģināt pierādīt savu taisnību, bet par privatajiem uzņēmumiem nav pat ko runāt. Mūsu LR likumdošana ir tāda, ka privātais darba devējs tevi var atlaist jebkura brīdī un neviens gailis pakaļ nedziedās. Ļoti daudzi darba devēji tagad tā izturas, nepatīk ej, atradīšu citu, jo esošajā krīzes situācijā darbiniekus tagad var atrast ļoti daudz. Spēj tik izvēlēties.
No otras puses, varbūt, ka viņš tevi negribēja aizskart, bet tikai pamudināt pašam palauzīt galvu un mēģināt atrisināt radušos problēmu paša spēkiem. Lai pārliecinātos vai spēj patstāvīgi pieņemt lēmumus.

pirms 13 gadiem  

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

Tā jau ari domāju, ka tagad ir "kā gribu tā daru" no priekšniecības puses. Interesanti tikai, kurš strādās ja visus atlaidīs. Tā teikt, kas ir karalis bez savas karaļvalsts. Ļoti jau nepatīkami dzirdēt šādus te "uzbraucienus", jo nav pat īsti pamata tādiem. Saprotu, varbūt slikta diena, bet šī te spriedze ilgst jau kādu laiciņu.
Paldies par komentāriem.

Aija Dobroviča, pirms 13 gadiem :

Vienīgais ko varu ieteikt ir meklē jaunu darbu vai arī sakod zobus un ciet. Man piemēram ir salīdzinoši laba alga, ideāls darba laiks un vieta, kā arī darbā pārlieku nenogurstu, bet tam visam lielu zīmogu uzliek virsū tas, ka šefs pret mani izturas kā pret pēdējo mēslu. Uzbraucieni un visādi idiotiski noteikumi turpinās jau divu gadu garumā. No sākuma bija nepatīkami, tagad jau esmu pieradusi un laižu visu pār galvu.
Kad pateicu, ka tādu attieksmi nevaru izturēt un esmu gatava mainīt darbu

Aija Dobroviča, pirms 13 gadiem :

viņš tā arī atbildēja - ej!

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

kultūras normas nav atrunātas likumā. labs klimats uzņēmumā varētu kalpot kā darbinieka motivācija, bet Tavs vadītājs nav tam gatavs.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Dagnija Bramane

+8277

 
eh.. te jārunā par psiholoģiju, savstarpējām attiecībām un psiholoģisko mikroklimatu uzņēmumā. acīmredzot, kaut kas nav kārtībā.

būtībā nevienam muti neaizlīmēsi. privātajā sektorā strādājot, daudz neko iebilst nevar. Protams, priekšnieks pārkāpis normas- pieklājības normas. Jāmēģina komplekis risināt šadas problēmas, lai tās vairāk neatkārtotos!

pirms 13 gadiem  

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

Tā nu ir, sanāk ka darbiniekam ir jāpazemojas, lai tikai izpatiktu žultainam priekšniekam. Bet tā jau nav tikai viena cilvēka vaina, patreizējā situācija ietekmē ļoti daudz dzīves procesus, kas ir ļoti skumji. Izjūk ģimenes, tiek zaudēts darbs, cik neizšķirās par aiziešanu no šīs saules, tas ir vesels komplekts patreizējām negācijām.
Paldies par komentāru.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.