Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 3037 skatījumi

Man ir terminēts darba līgums. Vai darba devējs var mani atlaist no darba bez jeb kādām garantijām...?

» Karjera un darbs

Strādāju viena darbinieka vietā, kurš ir aizgājis dekrēta atvaļinājumā. Viņam nākot atpakaļ es palieku bez darba, un darba devējs man nekādas garantija uz darba turpināšanu nedod...

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jā, tieši tā. Jūs esat pieņemts darbā uz konkrētu laiku aizvietot citu darbinieku viņa prombūtnes laikā. Jautājums par garantijām gan nav izprotams, jo jums darba attiecību laikā pienākas tādas pašas garantijas kā jebkuram darbiniekam. Ja ar to domājat garantiju turpināt darba attiecības pēc termiņa beigām, tad tādu garantiju šis līgums neparedz, jo līguma termiņš ir noteikts. Darba likumā vēl ietverta svarīga garantija, kas paredz: ja beidzoties terminēta darba līguma termiņam, neviena no pusēm nav pieprasījusi izbeigt darba līgumu un darba tiesiskās attiecības faktiski turpinās, darba līgums uzskatāms par noslēgtu uz nenoteiktu laiku. Respektīvi, ja persona, kas bija aizgājusi dekrētā neierodas darbā dienā, kad jūsu līgums beidzas un jums palūdz pastrādār vēl vienu dienu, tad droši strādājiet bez līguma un nākamajā dienā jūs vairs atlaist nevarēs un darba devējam būs jānodrošina cita līdzvērtīga darba vieta.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.