Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Reinis

+2327

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2263 skatījumi

Darbinieka uzteikums

» Karjera un darbs

Vai kāds ir saskāries ar darba likuma 100.pantu 5 daļu?

(5) Darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu, neievērojot šajā pantā noteikto uzteikuma termiņu, ja viņam ir svarīgs iemesls. Par šādu iemeslu atzīstams katrs tāds apstāklis, kas, pamatojoties uz tikumības un taisnprātības apsvērumiem, neļauj turpināt darba tiesiskās attiecības.

Kāds var būt šis iemesls un kas izvērtē tā pamatotību/svarīgumu?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

iemesli var būt daudz un dažādi,(veselības stāvokļa pasliktināšanas, darba telpu neatbilstība, smakas, alerģija, morāla aizskaršana no darba kolēģu puses, sapratne par to ka šis darbs man nav piemērots un es to nevaru veikt kvalitatīvi u.tml.)protams tas vis ir jāizklāsta darba devējam iesnieguma minot iemeslu un datumu, kad vēlaties neturpināt darba attiecības bet tos pamatā izvērtē darba devējs, tāpēc jau tas ir taisnprātības princips, nekur sīkāk šī principa parametri nav noregulēti likumā, lai noskaidrotu vai darba devējs rīkojas likumam atbilstoši jāgriežas Valsts darba inspekcijā.
Ja vērsties pret darba devēju ar ultimātu vai agresīvu nostāju(piem. tīši neiet uz darbu) un, ja tā nav valsts iestāde, tad var rasties problēmas ar, algas saņemšanu par nostrādāto
laiku un ar atvaļinājuma naudas aprēķināšana, kā arī novilcināt nodokļu grāmatiņas atgriešanu

pirms 13 gadiem  

Mārtiņš Suhoparovs, pirms 12 gadiem :

Ja es rakstu šo iesniegumu un minu ka iemesls ir veselības stāvokļa pasliktināšanās vai darba devējs var man atteikt un likt man atlikušo laiku atstrādāt ?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Verdzība ir atcelta, ja ļoti vairs negrib tur strādāt, tad vienkārši neej uz darbu un viss. Ar varu piespiest strādāt nevar.
Tik jāatcerās, ka Latvija ir maza, un stratēģiski pareizāk būtu normāli izbeigt darba attiecības.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.