Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Priekšnieks

+81436

 
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3271 skatījumi

Slinkums.

» Karjera un darbs

Kā tikt vaļā no slinkuma un iegūt mērķtiecību, enerģiju un rast iniciatīvu?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jautājumā jau daļēji atbilde arī slēpjas. - Mērķtiecība. Ja cilvēkam ir mērķis, bet tiešām viņa izpratnē vērtīgs mērķis, uz kuru tiekties, tad viņš arī centīsies to sasniegt.
Dažreiz cilvēkam it kā tiek likts priekšā mērķis ko vajadzētu sasniegt, pēc kā tiekties, bet, ja šis mērķis konkrētajam cilvēkam nebūs saistošs, (pat lai cik viņš būtu pareizs un šķistu vēlams citiem) tad cilvēkam arī nebūs nekādas enerģijas un iniciatīvas pēc tā sniegties. Tāpēc svarīgi ir ik pa laikam pārvērtēt tos mērķus, vai tie ir patiesi tie, pēc kuriem vajadzētu tiekties. Ja nav enerģijas un gribasspēka, tad iespējams tie mērķi nav īstie, tos vajadzētu pārskatīt un nospraust pareizos.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Liene Pura

+523

 
Man mamma kādreiz mācīja: Ja ir slinkums, piem., tīrīt māju, tad centies 30x pēc kārtas sevi piespiest un to izdarīt uzreiz, jo tad jau 31. reize notiks pati par sevi! :) Tas strādā! :)

pirms 13 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Jā, tieši tā! Ir jāpiespiež sevi to izdarīt uzreiz! Jo ilgāk atliksi, jo vairāk negribēsies darīt. Tieši tādēļ, ja es redzu zemē nomestu papīrīti, es to paceļu uzreiz, jo vēlāk var būt slinkums. Ja es izsecinu, ka jāpārkārto istabu, es to sāku darīt uzreiz, kolīdz esmu to izsecinājusi. Un man parasti rodas spontānas idejas kaut ko gatavot ēst vai kaut ko pārkārtot - apkārtējie tikai brīnās :)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Atrodi sev kaut kādu nodarbi, kas Tev patīk! Slinkums ir nevēlēšanās piepūlēties, bet bez piepūles nekas nenāk.
Enerģiju vislabāk gūt ceļojuma laikā - aizceļo kaut kur, kur ir silts, daudz krāsainu ziedu, neparasta kultūra. Arī man reiz pa reizei uznāk slinkums, bet es to pārvaru sevi piespiedu kārtā nodarbinot - nospraužu mērķi. Sākumā mērķi ir mazāki, tad arvien lielāki, lielāki. Tagad es gatavojos iegūt otro izglītību - piepildīt vienu no saviem sapņiem.

pirms 13 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Ts. iegūt otru profesiju papildus tai, ko apguvu 4 gadus.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Lietuviski – ištraukas; latviski – ...??

pirms 13 gadiem  

Niks, pirms 13 gadiem :

Baidos ka rakstot šādus komentārus tu drīz vien sasniegsi mīnusu limitu bloķēšanai.

(Šis nav pirmais)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andris Pūpols

+471

 
Ieteiktu lasīt motivējošu lasāmvielu (kā izveidot mērķus, kā disciplinēt sevi utt) un klausīties motivējošus video un audiogrāmatas. Netikai klausīties, bet arī rīkoties.
Apzināties, kāpēc vēlies gūt mērķtiecību, enerģiju, motivāciju, sparu.. Kādam mēŗkim? Ja ir nojausma ko vēlies, tad ir daudz vienkāršāk iet uzpriekšu. Mērķi var uzreiz nebūt acīm redzami, bet ar laiku var izkristalizēties.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Slinkums ir cilvēku būtība. Lai no slinkuma tiktu vaļā ir sevi jāmotivē darbam un jānosprauž skaidri saprotami un sasniedzami mērķi, jāplāno sava darba diena! Piemēram, šodien man ir jāizdara tas un tas un tas vai šodien man ir jānopelna tik un tik lati, jo man ir vajadzīgs iegādāties to un to. Pavasarī mūsu organisms ir noguris, atvēliet laiku pastaigām svaigā gaisā, kādām sporta aktivitātēm, ēdiet pirmos dārzeņus, augļus, izdzeriet kursu Nootropil preperāta, pabarosiet un aktivizēsiet savas smadzenes darbam, tāpat arī pavasarī noder multivitamīnu palietošana.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.