Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 9526 skatījumi

Kāda ir Alga pasažieru pilotam?

» Karjera un darbs

Vēlos kļut par pilotu , tikai nezinu , vai tas ir tā vērts!

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 8

    balsis

Pasažieru pilotam alga ir sākot no 1000-15000 Ls visā pasaulē un dažādās valstīs tā atšķiras, pieņemsim airBaltic alga arī ir laba 1000 un vairāk, bet sākumā tu esi otrais pilots un tikmēr tu saņem mazāk, nekā lidmašīnas kapteinis, kad kļūsti par kapteini tad, kad esi nolidojis vajadzīgās stundas, tad arī saņemsi vairāk algu. Ja ir vēl kādi jautājumi droši jautā. Par pilotu, protams, ir jābūt tiešām lielai vēlēšanai kļūt, tas nav viegls ceļš. Pilota apmācība maksā ATPL Integrated ( No nulles līdz tiesībām, licencei vadīt pasažieru lidmašīnas, kā Boeing, Airbus u.tt vairāk dzinēju lidmašīnas, ko var iegūt pabeidzot 12.klasi un, tad iestāties uz ATPL Integrated, kas maksā 80 000 Euro aptuveni un mācības ilgst 1,5-2 gadi) - Latvijā pagaidām neapmāca, toties daudzās Eiropas valstīs var iegūt šo licenci.

pirms 13 gadiem  

....................., pirms 13 gadiem :

Toties Latvijā var iegūt ATPL Modular ( Tas ir, ja tu ieguvis esi sākumā PPL licenci, tā ir privātlidmašīnu licence + nolidojis vajadzīgo stundu skaitu, un tas ir diezgan liels stundu skaits un izmaksās arī daudzus tūkstošus, tad papildus kvalifikācijas paaugstināšana ir ATPL licences iegūšana) Tāda iespēja Latvijā ir http://www.eriva.lv/
Iesaku šo skolu, tur ir viss aprakstīts + vari sūtīt e-pastu viņi vienmēr atbild uz visiem jautājumiem :)

....................., pirms 13 gadiem :

ATPL teorija ir vissarežģītākais un darbietilpīgākais posms ceļā uz komercpilota apliecību. Mācības ilgst 9 mēnešus, teorētiskā materiāla apjoms paredzēts 650 mācību stundām, kas pārsniedz privātpilotu kursu vismaz 4 reizes.
Pēc ATPL kursa apgūšanas ir jākārto eksāmeni Latvijas Civilās aviācijas aģentūrā. Pēc sekmīgas teorētisko eksāmenu nokārtošanas var kārtot instrumentālo lidojumu (IR) vai komercpilota (CPL) praktiskos eksāmenus un saņemt atbilstošu kvalifikāciju.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Antons

+4839

 
Alga ir ļoti laba. Taču, lai kļūtu par pilotu Tev jābūt arī citām interesēm par šo profesiju - ne tikai naudai.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Lai kļūtu par pilotu ir ļoti daudz jāmācās un tāpēc to ir vērts izvēlēties tikai tad, ja Tev patīk lidmašīnas un lidošana. Kautgan ja Tu jau šobrīd zini uz kāda principa lidmašīna spēj noturēties gaisā, kāds ir maksimālais "Fokker 50" ātrums un kas ir gaisa bedres u.t.t. tad gan jau būs ok.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Pat, ja pilotam diezkā nemaksā, pasažierim ir jāpērk biļete.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.