Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2030 skatījumi

ko darīt,ja darba devējs neslēdz līgumu?

» Karjera un darbs

Pabeidzu v-sk un sameklēju darbu bruģa ražotnē. Jau pārrunu laikā pateica,ka līgumu neslēgs,jo tas ir sezonas darbs. Piekritu,jo laukos jau nav izvēles,nepatīk darba devēja noteikumi ,vari staigāt...Alga katru mēnesi tiek kavēta,izmaksā tikai pēc asiem strīdiem. Ko darīt,ja pēdējā mēneša algu neizmaksā,vai ir kāda iespēja lūgt palīdzību DI?

To ,ka bija jāprasa līgums,neatgādiniet,jo laukos reāli darba vietu nav un tāpēc savus noteikumus diktēt,neiespējami

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Marita Mari

+500

 
tur jau ir vislielākā kļūda ka nav darba līgums,un darba inspekcijā neko nevarēs pierādīt,ja ar griezīsies pēc palīdzības darba devējas darīs sev par labu,tas nenozīmē ka laukos nav darba un kā jūs rakstāt ka diktēt nevar,pirms stājoties darbā skaidri un gaiši ir jāpasaka ka bez darba līguma nestrādāšu.tā kā tev nav šī līguma darba devējs maksā kā grib.pēc likuma darba devējs nedrigst pieņemt darbā bez līguma jo tādā veidā var iekulties lielās nepatikšanās gan jūs pats gan arī darba devējs.Ar valsts ieņēmuma dienestu labāk jokus nedzīt.

pirms 12 gadiem  

unknown (Google), pirms 12 gadiem :

no malas vienkārši pateikt,bet realitāte ir tāda,ka laukos ir liels bezdarbs un ja nepiekrīti strādāt bez līguma,tūlīt ir cits paņemts tavā vietā.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Madars Bergs

+42

 
Pasaki tam savam sefam,ka tu atsutisi pie viniem VNI .Tas parasti nostrada.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

krokijs

+18181

 
noteikti, jebkurā gadijumā vari griesties uz darba inspekciju un palīdzēs !! pat ja esi stradajis bez līguma un nēesi saņēmis naudu, tad arī droši griezies uz inspekciju un skatīsies. inspekcijas tagad ļoti aktīvi strādā šajā ziņā.

pirms 13 gadiem  

krokijs, pirms 13 gadiem :

bet griesties uz inspekciju arī tev pagaidām nevajadzētu, jo 1)-pats piekriti stradāt bez līguma, to tu vari vienkārši neteikt, ja vajag. 2)-tev ir darbs, kaut vai neoficiāls, ja piešmauks ar naudu tad aizej un uzrīdi suņus.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Vajag griezties, tu vari arī anonīmi pieteikties. Zinu, ka laukos nav darba un darba devējs #rā2# darba ņēmēju, bet, ja neviens nesūdzēsies, tad visiem arī turpinās uz galvas kluci likt.

krokijs, pirms 13 gadiem :

arī atbilde, bet tomēr arī ir labi tas ka darba devējs pieņem kaut vai nelegāli, ja tas ir viņam izdevīgi. es domaju ka ne visos gadijumos, ja tu strādā neoficiali vajag iet uz inspekciju-bet tikai tad ja čakarē uz naudu. bet par to ka ir jāgriežās es piekrītu un atbalstu noteikti, tikai gribās jau lai arī būtu daudz maz taisnīgi. jo ja darba devējs saka ka dodu darbu tikai neoficiali, tad daudziem cilvēkiem pat tā ir laime un ja nečakarē uz naudu, tad tādu nevajadzētu sūdzēt.

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

Tur jau tā lieta,ka katra alga gandrīz jāizsit ar sišanu,kavē apm 2 nedēļas. Tāpēc ir aizdomas,ka beidzoties sezonai ,pēdējā alga vnk netiks izmaksāta. Kā DI pierādīt,ka tur strādāju un cik nopelnīju? Man jau arī var uzlikt sodu par nelegālu darbu,jo ierēdņi kabinetos situāciju nemaz necenšas izprast

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.