Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

DAFUQ

+23

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1163 skatījumi

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Tas ir katras aviokompānijas paranojas līmenim atbilstoši uzrakstīts viņu noteikumos, kas pasažieriem jāievēro. Arī paziņots tiek pa skaļruņiem. Citām aviokompānijām ir tāds idotisma līmenis, ka jebkura elektronika tiek prasīta izslēgta, trakākos gadījumos prasa tai atrasties rokas bagāžā, nevis pie tevis. Diemžēl tā ir joma, kurā pasažierim nekādas dižās teikšanas nav.

pirms 11 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Bīstami nav nekas, kas tev kā parastam civiliedzīvotājam pieejams. Tai skaitā ne mobilais, ne GPS, ne FM vai AM radio. Visām ierīcēm, ko tu vari nopirkt parastā plašpatēriņa veikalā, ir noteikti elektromagnētiskā izstarojuma un traucējumu līmeņi, kas nekādi nav spējīgi ietekmēt lidmašīnas ierīces. Vienīgais, kam es varu piekrist ir raidītāji un arī tad ir ļoti reti tādi aparāti, kas izstaro pietiekamu jaudu, lai tur ko ietekmētu. Tā kā bīstami tas nav.

DAFUQ, pirms 11 gadiem :

Jautājums ienāca prātā dēļ šī video skatīšanos
http://www.youtube.com/watch?v=Ncuv59L1ee4

Var jau būt tas video ir blefs tautas maldināšanai un nepatikšanām :(

Chuck Norris, pirms 11 gadiem :

tak ieslēdz un klausies to radio, kur vispār problēma?

DAFUQ, pirms 11 gadiem :

Problēmas nav vienkārši pajautāju.

Dāvis Daubergs, pirms 11 gadiem :

Praktiski bīstami nav, taču ir minimāls risks, ka radio ietekmēs lidmašīnas elektroniku. Šejā gadījumā sakarus ar zemi.

Šādas ierīces neļauj izmantot, lai izslēgtu jebkādu risku.

Āris Seisums, pirms 11 gadiem :

Varbūtība, ka lidmašīnu sasniegs kāda FM frekvence ir tuva nullei.

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Par radiosakaru traucējumiem ir pilnīgas muļķības. Ja tā nav, lūdzu vismaz virzienu uz pierādījumiem. Un lai radiouztvērējs spētu ietekmēt sakaru aparatūru, hmm - fizikas likumi jāpārraksta.

DAFUQ, pirms 11 gadiem :

Būtu interesanti ar mērierīcēm izmērīt kādus traucējumus FM uztvērējs izstaro un kādās frekvencēs, ja aviokompānijas par to uztraucas.

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

FM uztvērējs praktiski neko neizstaro. Ar speciālu un ļoti jūtīgu ierīci ir iespējams konstatēt tā atrašanās vietu dēļ izjaukta frekvenču spektra ap frekvenci uz kuru tas noskaņots, bet tas ir dārgi un galīgi nevajadzīgi. Aviokompānijas uztraucas ASV varas iestāžu lobija dēļ. Iemesls ir nepavisam ne faktuāli vai statistiski pamatots, bet virspusēji visai triviāls - ja tev rokās ir elektroniska ierīce, kuru uzreiz nevar atpazīt (un tagad tādu ir daudz) - tu esi terorists un taisies spridzināt lid

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

mašīnu. Faktiski tā ir viena no daudzajām izpausmēm ceturtajai varai - slēptai. Trias politica pārvēršas par Quatro Politica. Tas gan tā diezgan tālu no ierīcēm un to lietotāju neērtībām.

Māris Rudzītis, pirms 11 gadiem :

mikroautobusā - taksī arī ir redzēts aizliegums.

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Tam saknes slēpjas bailēs, ka tas var traucēt citus pasažierus un vadītāju. Ja tas ir rakstīts pasažieru noteikumos, tad jāpakļaujas, bet ja nē, tad ņemot vērā Rīgas maršruta taksometros valdošo kultūras līmeni, mierīgi var klausīties. Protams, veselais saprāts jalieto vienmēr un traucēt citiem pasažieriem ar īpaši skaļu vai pārāk savdabīgu izklaidi nevajadzētu.

Oto , pirms 11 gadiem :

Jebkurš radiouztvērējs vienlaicīgi ir arī neliels raidītājs dēļ ir elektroniskas shēmas radio traucējumiem/noplūdēm. Reāli tie traucējumi ir tik niecīgi, ka nevar neko traucēt. Arī mobilo telefonu traucējumi ir apšaubāmi, jo piemēram lidmašīnas pārlido mobilo sakaru torņus, sevišķi nolaižoties un paceļoties, bet tam nekādu seku nav, lai gan mobilo sakaru torņi ir 100-200 reižu jaudīgaki.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.