Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Smic

+7309

 
  • 12

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 3454 skatījumi

Kādu auto labāk pirk - jaunu vai lietotu?

Auto un transports » Pirkšana un pārdošana

Mūžsenais jautājums - kāds auto ir labāks? Lietots, bet smalkāks, vai jauns, bet plikāks? Pavisam lēts vai pavisam dārgs?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (12)

 
Labākā atbilde
  • 7

    balsis

Ģirts Avotiņš

+7820

 
Protams jauns ir jauns... neviens ar to nav braucis, garantija. Tik jārēķinās ar servisa apkopju izmaksām un strauju vērtības samazinājumu - izbraucot pa salona durvīm, auto zaudē aptuveni 20% no savas cenas. Tagad gan ir iespējams atrast arī ļoti labus piedāvājumus.

Mazlietots automobilis būs krietni lētāks, un pārsvarā jau nekādas baigās problēmas pirmajos gados pēc garantijas nemēdz līst laukā, ja vien iepriekšējais saimnieks nav bijis pīpīpī... Ar mazlietotiem auto vienīgā problēma ir izvēle - var dabūt to, ko var dabūt, nevis to, ko gribās - par krāsas un papildus aprīkojuma izvēli ir jāaizmirst.

Krietni lietots automobilis būs pavisam lētāks, izvēle vēl mazāka un arī problēmu var būt daudz vairāk. Vienīgi, kā jau te kāds minēja, serviss ir lētāks, jo ir pieejamas arī neoriģinālās detaļas. Daži auto var gadīties arī tādi, kas servisu gribēs redzēt pārāk regulāri.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Emils Taivans

+60

 
Jaunu perkot ir lieka naudas izmesana!Vispar pedejos gados razo loti sliktas kvalitates auto 5gadi un vari vest uz srotu,jo vairak nav ko cert!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Minkaaa :)

+1244

 
es jau teiktu,ka labāk lietotu..tikai ar nnosacījumu,ka to pārbauda zinošs cilvēks-piemēram,kāds pazīstams automehāniķis :) citādāk nezinātājs var paņemt it kā labu mašīnu,kas patiesībā ir paliels (atvainojos,bet) sū*s :)

lai veicas izvēles izdarīšanā un mašīnas iegādē! :)

pirms 14 gadiem  

Ģirts Avotiņš, pirms 14 gadiem :

Jā, to es aizmirsu piebilst, ka lietots automobilis pirms pirkšanas obligāti ir jāaizved uz diagnostiku servisā. Ja pārdevējs atsakās to darīt, tad viņam visticamāk ir kas slēpjams.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Jancis

+222

 
Jautājums par kuru strīdās pat pieredzējušie šoferi. Viena lieta uz kuru atbilde ir viennozīmīga, ja tas ir Tavs pirmais auto, tad lietotu.

Manai māsai ir jauns Audi A6, viņam mēdz saplīst šis tas un remonts izmaksā ap 300 latiem, kamer es savam Audi 80 pa tādu naudu varu mašīnai visu ritošo daļu nomainīt. Jauniem auto ir komforts un daudz elektronikas, veciem auto ir lētākas rezerves daļas un iespēja pašam iepazīt kā tur viss kustās un darbojās. Es arī ar savu auto neraustos kaut kur saskrāpēties, kā arī tik traki nebaidos ka man to varētu nozagt (jo tas tač vecs auto).

Jauna auto iegāde jebkurā gadijumā ir dārgs prieks, jo tas ne tikai maksā daudz, bet tam arī vajag KASKO (ja ņem nomaksā) un KASKO maksā nopietnu papildus naudu.

Galvenais ir kopt, mīlēt un pieskatīt savu auto, tad tas būs daudz vērtīgāks un skatāmāks par jaunu nekoptu.

pirms 14 gadiem  

Jancis, pirms 14 gadiem :

bet iegādes laikā noteikti ņem līdz cilvēku, kurš jau pēc skaņas var noteikt kas auto par niķiem. vajag nopētīt vai nav rūsas aizmetņi un saprast kādēļ tas auto tiek pārdots, vai tas tiešām ir dēļ naudas nepieciešamības, vai auto īstenībā rij aizdomīgi daudz eļļas vai benzīna, vai arī piemēram ir saliekta šasija (sistie auto). Tur vajag nopietni paskatīties un atrast īsto auto, sazīmēt mājās apskatītajiem auto plusus UN mīnusus un izdomāt vai tas ir īstais.

Es šādā veidā tiku pie laba auto ;)

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Vilnis Slūka

+381

 

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Roberts Tomsons

+338

 
Protams, ka jaunu - ja var atļauties :)

pirms 14 gadiem  

Smic, pirms 14 gadiem :

Kāpēc?

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Es ari par lieku naudas izmesanu ari uzskatu ,ka liela atskiriba naudas zina +ar vienu diviem gadiem strauji krit masinas cena un pietam ja bija labs brauceja ar to jauno ko piemeram es pirku tad var braukat nekada vaina )))))))

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Lato Kriisk

+892

 
Ja ir nauda' ņemm jaunu!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

com duer

+491

 
Ja finanses ļauj, tad jāņem vien ir jaunais, jo mazākas problēmas būs ar detaļām, jo ir garantija.. Tāpat nevajadzētu būt problēmām ar skatēm.. Un jaunie ir nedaudz ekonomiskāki.. Protams, ja neņem k-kādu zvēru, kas iet kā tanks..

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Glorija

+270

 
Lietotu,ķurš nerij daudz benzīna.Ar dārgu auto izrādās tikai narcisi.

pirms 14 gadiem  

Glorija, pirms 14 gadiem :

Psaulē pat miljonāri pērk 80 % lietotus auto.LV tikai grib lekt augstak neka var pacelt dibenu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.