Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja jums ir līgums, kas nav izpildīts, varat vērsties tiesā ar pieteikumu. Ja nekāds līgums netika slēgts, tad situācija jau ir sarežģītāka. Pirmkārt, jums ir jāspēj pierādīt to, ka esat veikusi samaksu par auto. Piemēram, pārskaitījusi mašīnas īpašniekam naudu. Ja samaksa tika veikta skaidrā naudā un nekādu pierādījumu par auto pirkumu jums nav, tad visticamāk esat savu naudu automašīnas īpašniekam uzdāvinājusi. Protams, ka nekas jums neliedz vērsties policijā ar iesniegumu par krāpšanu un pieprasīt krimināllietas ierosināšanu. Taču muļķīgi ir cerēt, ka pat tad, ja lieta tiks ierosināta, persona tūlīt atzīsies, jā, esmu vainīga, atvainojiet piedodiet, veselu gadu nebija laika aizbraukt pārrakstīt automašīnu uz jauno īpašnieku. Visticamākais scenārijs ir tas, ka viss tiks noliegts, un, pat, ja spēsiet pierādīt, ka naudu tiešām esat pārskaitījusi, diezin vai maksājuma uzdevumā bijāt tik gudra, ka ierakstītījāt, ka nauda ir pirkuma samaksa par auto. Tā, ka saņēmējs var mierīgi paziņot, ka

pirms 8 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

šo naudas summu ir no jums saņēmis, kā beztermiņa un bezprocentu aizdevumu vai, ja cilvēks ir pavisam nekaunīgs, kā dāvanu.

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

Labākais variants šādos gadījumos vienmēr ir piedraudēšana ar policiju, atbraukšana ar savu auto pie cilvēka mājās ar savu vīru, draugu, brāli vai kaimiņu, krāpnieka paņemšana aiz krāgas, iesēdināšanā automašīnā un aizvešana auto pārrakstīt. Ja nepiekrīt var arī piesolīt pa muti.

Lelde Vilkauša, pirms 8 gadiem :

Cilveks man pat pats ir zvanijis un solijis, ka nu jau drīz būs ticis galā ar problēmām, dabūs naudu atlikušo ko samaksās mogo un sūtīšot man pilnvaru, lai varu doties uz csdd...es atkal ram ticu un no otras puses tas taču kalpo kā pierādījums, tiesa?

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

Gada laikā nebija laika to izdarīt? kāda jums daļa par viņa problēmām? Ja nauda tika samaksāta un automašīna iegādāta, pārrakstīšanai vairāk par nedēļu ilgāks laiks nebija nepieciešams pie jebkuriem apstākļiem. Parasti viss pasākums vispār notiek tajā pašā dienā, kad nauda tiek saņemta. Negaidiet vairāk ne dienu, uzstādiet ultimātu, ka, ja šodien vai rītdien vai 3 dienu laikā jautājums nav atrisināts un automašīna pārrakstīta, tad ejat pa taisno uz policiju rakstīt iesniegumu par krāpšanu.

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

Nē, tas nekalpo kā pierādījums, lai ierakstītu sarunas ir nepieciešama tiesneša vai procesa virzītāja atļauja, kuru sankcionē tiesnesis. Nelikumīgi iegūtus pierādījumus tiesā izmantot nevar. Pierādijums ir mutvārdu liecība, atzīšanās nodarījumā vai noslēgts pirkuma līgums, uz kura ir abu pušu paraksti, maksājuma izdruka no bankas, ka esat veikusi samaksu, utt. Ja neko pierādīt nevarat par notikušo darījumu, ja esat maksājusi ar bankas pārskaitījumu, jūs vismaz varat pieprasīt atmaksāt naudu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Edgars

+235

 
Tev ir jāvēršas pie jurista, jāpaskaidro situācija, jāsavāc pierādījumi, pirms vērsties tiesā!
Vispār mūsdienās nav uzticamu pat paziņu, reti...
Parasti pērkot auto, tajā pašā dienā arī pārraksta.
Un uz kā tad šis auto ir piereģistrēts? Vai tad pašam tirgotājam nav baile, ka kādreiz kāds štrāfs neatnāk pa pastu???:D

Jā, tiesa ir risinājums, bet vajadzīgi pierādjumi!!

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Atis Gēliņš

-1070

 

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.