Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 904 skatījumi

Ipaśnieks miris.

Auto un transports » Pirkšana un pārdošana

Lieta tāda ,ka nopirku motorolleru un bet īpaśnieks ir miris. Ir sieva kas ir mantiniece bet nav neko kartojusi. Kas viņai ir jadara ,lai varētu to rolleru pārkstīt uz mani. Kur jagriežas vispirms? Cik tas viss aptuveni izmaksa ? Ta sieva atrodas 70 km no csdd negribas viņu septiņas reizes vazāt prom atpakaļ. Kādi dokumenti nepiecieshami utt. Ir tehniskas pases pirkshanas dokumenti utt.

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Mantojums vispirms ir jāpieņem, un tiktai tad, kad sieva ir kļuvusi par likumīgo īpašnieci, viņa var pārrakstīt motorolleru uz jūsu vārda. Ja viņa atsakās to darīt, tad jums ir jāvēršas tiesā un jāpierāda, ka šo transportlīdzekli esat iegādājies.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Cik man ir sanācis saskarties ar šim lietām, ja vispār nav kustinātas mantojuma lietas (nav mantojuma apliecības), tad jāsāk ar notāru, tas ir atsevišķs stāsts un var izvērsties dažādi un izmaksas nebūs tikai par motrolleri, ja vien tas nav vienīgais mantojuma priekšmets.
Ja ir mantojuma apliecība kurā parādās motorolleris, tad mantinieks ar to dodas uz CSDD, pārreģistrē to uz sava vārda, samaksā ~15eur par pārreģistrāciju + visas gada nodevas, ja tādas nav maksātas. Tālāk uzreiz varēt pārreģistrēt uz citu īpašnieku - tevi tie būs ~25eur.

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.