Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2154 skatījumi

vai par 2 izraisītām niecīgām avārijām ( abās reizēs stāvvietā mazliet saskrāpēta blakus mašīna) BM klase var samazināties uz 3 klasēm, no 7

Auto un transports » Apdrošināšana un reģistrācija

vai par 2 izraisītām niecīgām avārijām ( abās reizēs stāvvietā mazliet saskrāpēta blakus mašīna) BM klase var samazināties par 3 klasēm, no 7 BM uz 4 BM klasi??? Un vai dēļ tā cena var no 16 latiem mainīties uz 67 Ls??? Manuprāt tā kā bišku par traku, ņemot vērā, ka abas avārijas bij stulba iesācēja kļūda un vairāk nekādu problēmu nav bijis, un arī šīs avārijas par ļoti nopietnām nenosauksi

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

JanKa

+80131

 
Jā, jo BM klašu aprēķināšanai neņem vērā cik nopietna ir avārija, bet gan cik reizes tiek izmaksāta atlīdzība cietušajiem. Divi gadījumi samazina klasi par 50%, 7*0.5=3.5 vai 4. Viss pareizi, un 7.klasi gluži iesācējs nevar dabūt - apmēram gadu jau ir auto apdrošināts, ja vien īpašnieks nav cita persona. Jābrauc uzmanīgāk, ja salīdzina, tad kas ir 50lati, 2x pilnu bāku ar degvielu nevar pieliet, protams, šībrīža situācija katrs santīms svarīgs.

pirms 13 gadiem  

Ramona Ančupāne, pirms 13 gadiem :

tātad tur vairs neko nevar darīt? tur jau tā lieta, ka avārijas izraisīja cita persona, tā nu sanāca :/ Žēl, ka viņi nevērtē pēc avāriju smaguma, manuprāt to derētu gan darīt, citādi kaut kā negodīgi sanāk, jo avārijas jau dažādas ir. Un jā, 60 lati nebūtu daudz, ja būtu uz gadu vai pusgadu, bet man tikai uz 3 mēnešiem 67 lati apdrošināšana tagad, un tas tik lētākais variants. Skumji gan, bet mācība ir, auto vairs nevienam neuzticēt.
Kad BM tiks paaugstināts, ja turpmāk nekas neatgadīsies?

JanKa, pirms 13 gadiem :

Diemžēl nevar... Mjā, par 3 mēnešiem 67 lati, gan ir "skābi". Klasi pārrēķina reizi gadā 15.septembrī, un to paaugstina, ja apdrošināto dienu skaits iepriekšējā gadā ir vismaz 275 dienas un nav iestājušies apdrošināšanas gadījumi. BM aprēķinam gads skaitās no 1.septembra līdz 31.augustam.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Tādos sīkos atgadījumos labāk ir samaksāt apskādētās mašīnas īpašniekam,(ja skāde ir novērtēta sakarīgi), nekā katru gadu pērkot apdrošināšanu par to atcerēties. Bet šajā gadījumā avārijas izraisītājam jau maza bēda. Ne tā viņa mašīna, ne arī apdrošināšana jāpērk.

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

Ar sarunāšanu uzmanīgi, ka nesanāk vēl lielāki s*di, paņems no tevis naudu, tad izsauks policiju, kurai stāstīs, ka esi aizmucis, un būs "pilna laime".

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

Jā Raimondam taisnība, bat arī janka pareii saka, acīmredzot tur pat uz vietas jāveic rakstiska vienošanās, ka nauda saņemta un pretenziju nav. Ir nozīme cilvēka parakstam, ko strīdus gadījumā var atspēkot tiesā.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Labākais tas, ja uztici savu mašīnu citam un tas uztaisa kaut tikai skrāpējumu, kas vēlāk iet caur apdrošināšanu, klasi samazina automašīnas īpašniekam, pārbaudīts!!!!

pirms 13 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

Janka atbildēja pareizi, es tikai papildināju

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
BM klasi paaugstina reizi gadā 15. septembrī un tikai par vienu klasi. Ja tev tagad ir ceturtā, tad nākošgad būs 5. Ar noteikumu, ka neesi izraisījusi vēl kādu negadījumu. Tā, ka līdz sakarīgai Octa cenai pāris gadi būs jāpagaida.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.