Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ivars Miigulis

+140

 
  • 6

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 6168 skatījumi

Vai var auto motoram piepildīt klāt jebkuru eļļu, arī citas firmas, ja sakrīt eļļas tips?

Auto un transports » Remonts

Sveiki, man ir 96 gada ford benzīnnieks ar texako ultra sintetic eļļu un tagad skatos, ka eļļas līmenis ir jau uz minimuma robežas, gribēju zināt vai var liet klāt jebkuru eļļu lai tikai būtu sintetic vai arī jāpērk speciāli tā pati texako ultra sintetic, uzsveru, ka es tikai gribu papildināt nevis vispār nomainīt eļļu! paldies :)

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Kategoriski nedrīkst sajaukt minerālo ar sinstētisku/pussintētisko. Pieliet klāt tādu pašu marku pavisam nedaudz, nekas slikts nenotiks, bet, ja jālej ir daudz, tad jāmeklē vaina, kur viņa pazūd. Ja mašīna ir nezināma un nav zināms, kas tur pirms tam ir liets, tad labāk mainīt visu ar skalošanu.

pirms 14 gadiem  

Ivars Miigulis, pirms 14 gadiem :

nu piemēram var pieliet klāt firmas X sintētiskajai klāt nedaudz sintētiskās no firmas Y, pareizi saprotu?

Āris Seisums, pirms 14 gadiem :

Ja nedaudz, tad nekas. Bet eļļas ir ķīmiskas vielas ar firmām individuālām piedevām, kas var savā starpā reaģēt. Tāpēc labāk meklēt iemeslu, kur eļļa pazūd. Man ielien pāri par 6L eļļas un nepilnu 1L es lietu droši arī no cita ražotāja, bet tā ir manis paša atbildība.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

man ir pus kannina 5w-30 full syntetic (castrol ) un pus kanna 5w-30 full syntetic (mobil) . varu sajaukt uz ellas mainu ?????

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Pikšens

+402

 
Nejauc tikai savstarpēji minerālo, pussintētiku un sintētiku. Ja vien tipa eļļa - tad gan skaties lai cipari sakristu, jo atšķirīgiem cipariem, īpaši sintētikai un pussintētikai ir atškirīgs ķimiskais sastāvs kurš atškirīgi reaģē pie dažādām eļļas temperatūrām.
Un vēl - ja tas aktuāli - vai paredzētaa turbomotoram vai bez turbīnas. Turbomotoram paredzētā eļļa labāk noturās uz detaļām pie lielām motora slodzēm.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Gatis Puļčs

+20

 
Nu nekas jau tur nenotiks, ja paildinaashanai izmantosi JEBKURU motorellju!!!! Ir taa dariits un taas mashiinas veel taga ripo! bet nedriiksteetu benziinmotoram paredzeetu motorellju papidinaat ar ellju, kas paredzeeta diizeljiem!
Veel tik gribeetu piebilst, ka tik vecam autinjam, kursh veel pie tam eed ellju, sinteetiku liet vispaar nav nekaadas jeegas!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

lej taadu pashu .. ja nee ella zaudees savu elloshanas ipashiibu

pirms 14 gadiem  

Ivars Miigulis, pirms 14 gadiem :

tāda paša tipa vai firmas?

Priekšnieks, pirms 14 gadiem :

ja pie Esso 10w40 pieliesi Valvoline 10w40 tad nekas nenotiks. Nevajadzētu tikai tos ciparus savā starpā jaukt. tad gan arī katastrofāls nenotiks, bet ja ir iespēja, tad labāk tomēr tā nedarīt.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

kaspars saukums

+3719

 
tīrās muļķības tas viss ir,esmu par to speciāli interesējies un nekas slikts nevar notikt arī jaa sintētiskajai pievieno minerālo vai pussintētiku,vnk izmainās eļļas sastāvs,kas īpaši neietekmē eļļošanu

pirms 14 gadiem  

kaspars saukums, pirms 14 gadiem :

arī pats tā esmu darijis un nekāda vaina nebija,ne tur tā eļļa puto nekā

Aigars Augulis, pirms 14 gadiem :

Varbūt Tev paveicās?
Pēc 10 līdzīgām atsauksmēm mēģināšu noticēt.Bet ja tā nedaudz loģiski,tad katra firma cīnās par izdzīvošnu un iespējams gāž klāt kaut ko kas ir nesaderīgs ar citu ražojumiem.
Varbūt'tas neparādās uzreiz?

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Sintētisko ar minerālo jaukt ir motora nokaušanas sākums. Nav jau uzreiz jāmirgo lampiņām un arī skaņai nav jāmainās, bet beigas pienāks krietni ātrāk. Tad jau ūdeni vai pārtikas eļļu arī var liet klāt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.