Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2386 skatījumi

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Pulēju mašinām lukturus jau labu laiku.Jauniem pasatmasas lukturiem ir plāna virskārta ,kas cietāka par pašu plastmasu.Tā varētu būt speciāla laka vai kas tamlīdzīgs.Ar gadiem ši kārta saules un mitruma ietekmē sāk palikt blāva pat matēta.To pirms pulēšanas nākas noslīpēt pilnībā.Tas ar visu pulēšanu aizņem apmēram pusotras stundas.
Ja visādi citādi lukturis ir bez vainas ,bet ir kāda švīka,tad ieteiktu izslīpēt un pulēt pēc iespējas skrambas vietu vai arī piepulēt nemēģinot izslīpēt.Ja jāslīpē viss lukturis ,sāku reizēm pat ar 300 ūdenspapīru.Tad pamazām pāreju uz smalkākiem/ 600;800;1000/ beidzamo slīpēšanu veicu ar 2000 vai 2500 un tad pulēju,izmantojot krāsas pulējamās pastas,kuras pārdod arī pa 100-200g auto krāsu veikalos.Pilnīgi pietiekama ir vidējā smalkuma.Man ir arī smalkā ,bet būtisku atškirību neizdodas panākt.Filcis pulēšanai noteikti ir par rupju .Var izmantot urbmašinā iestiprināmas pulējamās ripas ar pūkaina auduma uzlikām.Nopērkami arī DEPO.

pirms 11 gadiem  

Āris, pirms 11 gadiem :

Nu kas ar to ir kaut drusku nodarbojies zina ka filci ir dažāda rupjuma vai smalkuma ja tā varētu teikt.Es pēdējā pulēšanas fāzē izmantoju filcu kam ir faktūra līdzīga flaneļa audumam.Variet ticēt mans pulējums ir tāds pats kā jaunam lukturim.Un vairāk kā trīsdesmit gadus nācies pulēt arī pulksteņu stikliņus,domāju vairāk komentāri nav vajadzīgi?Bet ja vajag padomu tad jebkurā laikā.

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Pieļauju ,ka mums abiem ir līdzīga pieredze ,jo arī es esmu remontējis mehāniskos pulksteņus ,nodarbojies ar juveliera darbiem ,pulējis gan metālu ,gan orgstiklu ,gan dzintaru.
Runājot par filci - piegāju vairāk teorētiski,jo filcs faktiski ir kauls,kas ir cietāks par plastmasu,bet cik vairs dabīgu izejmateriālu tagadējos filčos es nezinu.Pieļauju ,ka 0%.
Tad vairs tiešām nav starpības.Vienīgi ,lai dabūtu pēdējo glanci ir labi ,ka ripa ir pēc iespējas mīksta.

Priekšnieks, pirms 11 gadiem :

klau, pulētāji!? Cik prasat par abu priekšējo lampu apstrādi passat B5?

Viktors, pirms 11 gadiem :

10Ls par lampu

Māris, pirms 11 gadiem :

mani intresē kādēļ mašinām liek tos plastmasas stiklus lukturos,un cik uz ielām var redzēt tā plastmasa ir diezgan sliktas kvalitātes, jo jau pāris gadus vecai automašiinai ir tie lukturi jau palikuši netiiri

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Priekšniek,man nav siltas garāžas un tādēl šos darbiņus daru pa vasaru ārā.Tad var gan labāk redzēt kvalitāti ,gan nav jāuztraucās par ūdens peļķēm.

Oto , pirms 11 gadiem :

Tā plastmasa pati par sevi ir cieta (PC-polikarbonāts) un tik viegli nešvīkājas. Nelaime tā, ka PC ir neizturīgs pret UV stariem, tapēc pēc pulēšanas jāpārklāj ar laku, citādi nodzeltēs. Plastmasas lukturus liek dēļ mazā svara un tas ir arī lētāk, kā arī var variēt ar dažādām formām.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Viktors

+1557

 
var mēģināt griezties kādā autoservisā, kuri nodarbojas ar automašinu lukturu pulēšanu, jo dažiem autiņiem priekšējie lukturi ir plastmasas un ar speciālu pastu tos pulē, tie paliek dzidrāki un pazūd sīkas švīkas

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Es nekad to neņemtu pulēt ar motoriņa palīdzību,jo var sākt karst plasmes un kust.Arī laiciņu atpakaļ pulēju lukturi mocim,ņemu 400 , 900 ,1500 , 2500 ūdeņniekiem un tad beidzu ar gojas un color restor maisījumu.Lukturis ir kā jauns.

pirms 11 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Tās atkarīgs no izjūtas un pieredzes.Motoriņu vajag ar pļustošu ātruma regulāciju,bet ,kad piešaujās var pulēt ar pilnu ātrumu un nekas nepiedeg.Man vismaz nav vars gadījies pēdējos 30-40 gadus :D ;)
Tādēļ lukturu pulēšanai neizmantoju filci,jo tad nevar tik jūtīgi regulēt piespiedienu,kā ar mīkstāku virsmu.Filcis arī liektai virsmai sliktāk piekļaujas.

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Var būt var iztikt arī ar zaļo gojas pastu un citiem līdzekļiem,bet pasta krāsas pulēšanai ir balta ,zaļgana vai viegli rozā un samērā škidra.Vienīgais trūkums ,ka padārga ~Ls 25.-litrā,bet pērkot pa 200 g nav vairs tik traki un pietiek diezgan ilgam laikam.Atkarībā no pulējamo objektu daudzuma.
Pamēģiniet un nekādu goju vairs redzēt negribēsiet ;)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+22646

 
Atceros dažus gadus atpakaļ neizgāju apskati ar ASTRU kurai ir lieli organiskā stikla lukturi.Viens lukturis deva izplūdušu gaismu.Tur nācās papūlēties diezgan ilgi ar jau pieminēto paņēmienu.Efekts bija ļoti labs,apskati izgāju un nevajadzēja meklēt kaut kur citur palīdzību.Lukturi gan jāslīpē diezgan ilgi jo materiāls samērā ciets.

pirms 11 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Ciets gan maita un sevišķi tā virskārta,kuru ja kādā vietā nākas izslīpēt cauri ,tad tā jānoslīpē no visa luktura.Tāpēc jau rakstīju ,ka pusotras stundas reizēm uz lukturi.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+22646

 
Tas ir vienkārši izdarāms.Iegādājies smilšpapīru,tā saucamo nuļļovku-tas ir smalkākais,ar to izslīpē lai švīka vairs nav redzama.Var gan gadīties ka slīpēt jāsāk ar drusku rupjāku ja švīkas dziļas.Tad tā vieta būs matēta.Tad ņem filca gabaliņu ierīvē to ar zaļo pastu kuru droši vien būsi pircis LATGALĪTĒ,uzpilini labi daudz gandrīz jebkuru eļļu un tik pulē.Notīri virsmu apskaties rezultātu kurš priecēs,papulē vēl kamēr virsma gluda,spoža!Var jau piemērot motoriņu ar filca ripu,bet vienai reizei var tāpat.Rezultāts būs labs,veiksmi!!!

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Magnum PI

+7180

 
Ja švīkas nav dziļas,ir smalki skrāpējumi var mēģināt ar acetonu,samitrini lupatiņu ar acetonu un pulē,protams tas prasīs laiku.Pats esmu šādi pūlējis automašīnai aizmugurējos lukturus,rezultāts bija.

pirms 11 gadiem  

Āris, pirms 11 gadiem :

Ar acetonu,dihloretānu un citiem līdzīgiem kategoriski nē,jo lielāko daļu organisko stiklu šīs vielas šķīdina!!!Protams ir dazi kuri neškist,bet tad var tikai virsmu nomazgāt.Ar acetonu var labi salīmēt organiskos stiklus,iepriekš tajā izškīdinot mazus organiķa gabaliņus.Vajag tomēr domāt ko ieteikt,jo sacūkot visu var ātri!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.