Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Majors yo

+1140

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2184 skatījumi

Auto krāsošana

Auto un transports » Remonts

Kāds kompresors būtu nepieciešams, lai mājhas apstākļos kk normāli varētu nokrāsot automašinas atsevišķas daļas: Jumtu, Durvis, spārnus... Kompresoru varu atļauties apmēram lidz 220euro. Visi kurus skatos šajā cenu kategorijā ir ar resiveru līdz 50l , rāžibu +- 210 l/min un spiedienu apmeram 6 bar, kad nopirktu kompresoru, butu iespēja , resiveru palielināt par 200l. Bet kā tur īsti ir, ja ir maz resivers, tad vajag lielaku ražibu, bet jaresivers ir liels tad to ražibu tadu nevajag? Un kādu puistoli izvēlēties, tai bu'dzets ir aptuveni 70 euro? Un iztiksim bez gudrīžiem, kas sūta pie meistariem kas detaļu krāso par 50ls gab, es velos pats iemācīties.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Agrāk man bija padomju laiku milzenis - divcilindru kompresors, tagad salīdzinoši neliels Metabo.Kādi viņam parametri pat neesmu skatījies, jo visu var izdarīt un problēmu nav bijis.Kādi ir tie parametri apskatīšu rīt pa dienu un uzrakstīšu.
Aiz resīveriem vajadzētu uzlikt reduktoru ar manometru, lai var noregulēt izejošo spiedienu.Ļaut lai kompresors piepumpē tos resīverus pilnus ar lielāku spiedīenu kā nepieciešams pūšanai un atslēdzās.Tad krāsotar noregulēto spiedienu un kompresors lai ir pa brīdim uztur spiedienu resīveros.

pirms 10 gadiem  

Majors yo, pirms 10 gadiem :

Nu tad ta padomajot vaidzetu tam visam iekļauties ar 200ls? JA izdaodas kautcik sakarigi nokrāsot, tad atmaksājas uz kadam 3- 4 detaļam.

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Jā, ar piebildi " ja izdodās kaut cik sakarīgi nokrāsot".Ja nav iepriekšējas pieredzes, jārēķinās ,ka rezultāts būs viduvējs. Vēl jau pastāv kļudu labošanas iespējas ;) Tas gan vairāk attiecās uz notecējumu noslīpēšanu un uzpulēšanu, bet ne uz pusmatētu krāsojuma klājumu, ja krāsa izrādījusies par biezu vai spiediens neatbilstošs utl

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Patreiz lietoju šādu , bet ērtākai krāsošanai derētu nomainīt spirālveidīgo šlauku uz pistoli ar garāku vai gumijas, jo tā spirāle mēdz visnepiemērotākajos brīžos aizķerties :)
http://www.stokker.lv/p:1726353/pneimatiska-tehnika/virzulkompresori/kompresors-classic-air-255

Majors yo, pirms 10 gadiem :

Un ja sadam kompresoram vel pieliek lielo resiveru tad var ari nokrasot piemeram universaļa virsbuves jumru?

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Es domājum,ka šis ir gana labs un mājas apstākļu krāsošanai pat par daudz labs.Cik saprotu viņam līdz nāk arī pistolīte un citi pričendāļi.Esmu krāsojis arī aršādu pistoli - pilnīgi normāla kvalitāte.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ēriks

+4393

 
KOMPRESORS MECAFER BASIC FC2/24L maksā zem 100 lvl man apmēram tāds bija. Ja pievienosi 200 l spiediena bunduli un uzregulēsi, lai tur iekšā 7- 8 atmossfētras un šļūtenē starp kompresoru un pistoli ieliksi spiediena regulētāju. (vai tādu pistoli, kam iebūvēts pirksi, tāda gan padārga) Cietajai krāsai vajag mazākais 3 atmosfēru stabilu spiedienu, ja bundulī būs 200 l un 7 atmosfēru spiediens bet pistolei ap 4, tad vajadzētiu iespēt nokrāsot diezgan daudz (par jumtu negalvoju) Pistoli var ņemt parasto apmēram 20 euro. esmu ar tādu krāsojis, nekāda vaina. Tas protams amatieru darbiem.

pirms 10 gadiem  

Majors yo, pirms 10 gadiem :

Nu vot ja piemet 50 ls un panem jaudiigaku kompresoru tad moz pietiktu ari jumtam?

Ēriks, pirms 10 gadiem :

jā, bet es nestādos priekšā par kompresoru piedāvājumu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Esmu krāsojis ar dažādiem kompresoriem un pistolēm.Atzīšos ,ka neesmi nekad mēģinājis īpaši dārgu un profesionālu pistoli.
Lielākā cīņa ir ar kondensātu ,tas rodās kompresoram pūšot siltu gaisu un saskaroties ar vēsām resīvera un cauruļu virsmām.Tā'dļ ir labi ,ja ir vairāki resīveri vai lielāks , kur šī temperatūta paspēj izlīdzināties.
Ja piešaujās var pietiekami kvalitatīvi nopūst arī ar nedārgu pistoli un nenotecināt.Galvenais ir tīrība un siltums telpā.Lai gan esmu ne reizi vien pūtis arī ārā, jo var labāk redzēt ,ja telpā nav piemērots apgaismojums.
Roku kustībām jābūt vienmērīgām ,plūstošām un krāsas kūlim ne pārāk šauram , lai krāsa klātos vienmērīgi pietiekami smalki izsmidzināta. Krāsot var ar dažādu spiedienu, bet es izmantoju apmēram 4 atmosfēras.Tas atkarīgs arī no krāsas, jo pūšot metāliku tonis nedaudz mainā atkarībā no spiediena. Krāsoju ne pārāk regulāri , bet jau no kāda '70. gada.

pirms 10 gadiem  

Majors yo, pirms 10 gadiem :

Bet vai kautko nedaudz par to kads kompresors nepieciešams varetu pastāstit ludzu? Nu kadi parametri nepieciešami, vai man pietiek ar tie m210l/m ja abi resiveri kopa ir 250l

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Kad skaties parametrus , nesajauc iesūces litrus minūtē ar izplūdes.Iesūces vienmēr ir lielāki pat 2x

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.